Philips - új regionális disztribúciós központ Székesfehérvárott

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 31. 09:24
Regionális disztribúciós központ - elosztó raktárbázis - építését kezdte meg meglevő üzeme mellett a Philips cégcsoport fogyasztói elektronikai üzletágához tartozó székesfehérvári Philips Végszerelő Központ Magyarország Kft. Székesfehérvárott.
A 2001 februárjára elkészülő beruházás 10 millió dollárba kerül. A 25 ezer négyzetméter alapterületű raktárépület megvalósításával mintegy 100 új munkahelyet teremt a vállalat. A raktárbázist görgős szállítópálya köti majd össze a videomagnókat, videokombikat, digitális videolemezeket és CD írókat készítő végszerelő központ üzemépületével. A központ elsősorban a székesfehérvári gyárban készült termékek raktározására, elosztására szolgál majd, a jövőben azonban közép- kelet-európai disztribúciós központként is szolgál, s része lesz az üzletág integrált logisztikai rendszerének.

A Philips Végszerelő Központ Magyarország Kft. 1991-ben videogyártással kezdte meg tevékenységét Székesfehérvárott, a Sóstó Ipari Parkban felépített üzemben. Az üzem 1997-től a Philips cégcsoport egyetlen európai videó- és videokombi gyártóközpontjaként, valamint szórakoztató elektronikai végszerelő központként működik. Az elmúlt években a vállalkozás - miután gyártmánystruktúrája tovább bővült - számos beszállító és szolgáltató céget "gyűjtött maga köré". Termékei az európai piacokon találnak gazdára.

A Philips Magyarország Kft. a hollandiai székhelyű Royal Philips Electronics leányvállalata, amely 17 magyarországi Philips érdekeltségű céget foglal magába. Pénzügyi eredményei alapján a harmadik legnagyobb exportőr, s negyedik legnagyobb vállalat Magyarországon. Tavaly 9500 dolgozót foglalkoztatott, s forgalma megközelítette az 1,6 milliárd eurót.

Kulcsszavak: Philips +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38