Net Trade Central Europe: új pénzügyi internetportál

2000. szeptember 4. 19:19
A Net Trade Central Europe a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatójaként mától az interneten továbbított tőzsdei kereskedési adatokkal áll felhasználói és ügyfelei rendelkezésére. A Net Trade adatszolgáltatási tevékenységének beindítását a jövőben az on-line kereskedés megkezdésével kívánja folytatni.
A Net Trade olyan független, budapesti székhelyű vállalat, amely a közép-európai térség pénzpiacaira összpontosítva, helyi brókercégekkel együttműködésben kíván az internetre alapozott közvetlen tranzakciós lehetőséget biztosítani a térség tőzsdéin kereskedő magán- és intézményi befektetők számára.

A Net Trade Central Europe website-jára folyamatosan áramló, valós idejű tőzsdei információkat a regisztrált felhasználók magyar és angol nyelven is olvashatják Az ügyfelek különféle szolgáltatási csomagok közül választhatnak. A Starter csomaggal - amely ingyenesen áll a felhasználók rendelkezésére - a website regisztrált látogatói tájékozódhatnak a kereskedési nap addigi legjobban és leggyengébben szereplő részvényeiről, grafikonok és a portfoliófigyelő oldal segítségével nyomon követhetik akár virtuális, akár valódi befektetéseik értékének alakulását. Ezenkívül a Net Trade használói mostantól betekintést nyerhetnek a Net Trade Central Europe részvénytáblájába, amely az MMTS-t használó professzionális brókerek monitoraihoz hasonlóan tartalmazza a legjobb vételi-eladási megbízások árfolyamait, a kereskedési nap legmagasabb és legalacsonyabb árait, a súlyozott átlagárakat, valamint a kereskedési volumeneket. Az NTCE tickerét, amely nagyon hasonlít a nagy nemzetközi hírtelevíziók képernyőin futó, részvényárfolyamokat mutató fényújsághoz, könnyen bárki számítógépének képernyőjére illesztheti. Más adatszolgáltatókkal ellentétben a Net Trade szolgáltatásainak igénybevételéhez semmilyen kiegészítő szoftvert nem kell a felhasználó számítógépére telepíteni.

Míg a Starter csomag információi tizenöt perckésleltetetéssel kerülnek az internetre, a Haladó csomag adataihoz a Net Trade ügyfelei valós időben juthatnak hozzá. A Professzionális csomagot választókat kiegészítő szolgáltatásként testre szabott automatikus e-mail üzenetek értesítik az árfolyamok változásairól, a piac aktuális teljesítményéről.

A Net Trade Central Europe 1999 októberében alakult. A Net Trade Central Europe on-line kereskedési szolgáltatását a Budapesti Értéktőzsde tagjaival való együttműködésben kívánja bevezetni, és tevékenységét Magyarországról kiindulva kívánja kiterjeszteni Kelet-Közép-Európa felzárkózó piacaira. A Net Trade szolgáltatásait azoknak az intézményi és magánbefektetőknek kínálja, akik biztonságos környezetben, helyi brókercégeken keresztül kívánják elérni az MMTS kereskedési platformját. A Net Trade kereskedési platformja, a CMA által kifejlesztett WEB2L [webtool], sok hasonló funkcióval rendelkezik mint az MMTS, amelyet professzionális brókerek használnak napi munkájuk során (www.ntce.net)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36