Nokia: minden szobába internetet!

Zsigó József, 2000. szeptember 8. 21:46
A Media Terminal mai bemutatásával a Nokia megtette az első lépést abban a projektben, amely azt célozza, hogy például egy lakás mind a három szobájába eljusson az internet.
A Linuxon alapuló és 2001 második negyedévétől megvásárolható termék az internetet és a digitális adatátvitelt ötvözi; a felhasználók bármely kijelzővel ellátott készülékkel rácsatlakozhatnak az internetre.

A Nokia „ősriválisa”, az Ericsson az Electroluxszal tervez hasonló készüléket.

A készülék gyors, teljes internetkapcsolatot tesz lehetővé bármelyik szobából, és interaktív módon lehet vásárolni, bankügyeket intézni, illetve élő tv-adásokat megállítani, visszajátszani és rögzíteni. Egyidejűleg meg lehet osztani a képernyőt a tv és az internet között is - mondta a cég szóvivője. Az előfizetők digitális tv-programokat is nézhetnek és kérhetnek előre fizetett filmeket, amelyeket akár rögzíthetnek is. Természetesen küldhetnek, kaphatnak e-mailt, mp3-fájlokat, mozgó- és állóképeket, amelyeket ki is lehet nyomtatni.

A Nokia Intel x86-os chipet és nyílt forráskódú szoftvereket (Linux, Mozilla, HTML) használ új Media Terminaljában - írta a Reuters.

Kulcsszavak: Nokia Linux televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38