Ezek voltak 2014 legforróbb gamer témái a közösségi médiában

forrás: Prím Online, 2015. február 10. 12:28

A Hyper X Community, a Humble Bundle és a DC Universe érdekelte legjobban a gamer világot 2014-ben – közölte a közösségi média felületeit és a felhasználók szokásait is kutató magyar startup, a LInKE.

A matematikai algoritmusok alapján összeállított listán szerepel továbbá Mike Games facebook oldala és a Mass Luminosity is. A gamerekkel, videójátékokkal kapcsolatos linkek elemzéséből kiderült, hogy a rendszer jelenlegi felhasználói leginkább a HyperX Community, a Humble Bundle akciói, egy magyarországi ismert figura, Mike Games facebookos oldala, és a gamer témájú internetes médiumok köré szerveződnek.

 



Az elemzés szerint az év egyik legfontosabb bejelentése a Mike Games Watch Dog felvásárlása volt, emellett nagy hangsúlyt kapott a TheGame Teve nyereményjátéka, a BTURBO vlogja, a Mass Luminosity és a Kalypso Media oldala is.

Az eredményeket a kutatást végző LInKE a saját alkalmazásán keresztül kapott adatok alapján összesítette. Az applikáció letöltését követően a cég a felhasználó engedélyével megkapja a facebookon eddig lájkolt és megosztott tartalmainak linkjeit, és ezeket különböző matematikai műveletekkel elemzi. Az alkalmazás lényege, hogy egy, a Facebooknál sokkal célzottabb hírfolyamot hoz létre, amely a kapott adatok alapján „kitalálja”, mi érdekelheti a felhasználókat.

A LInKE gamer klaszterébe bekerült felhasználók így a játékvilág legérdekesebb tartalmaiból szemezgethetnek, az internetes oldalakról automatikusan összegyűjtött cikkekből, posztokból, saját érdeklődési körük alapján. Ennek eredményeit összesítette most a cég, és készítette el elemzését.

 


 

Kulcsszavak: gamer játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50