Sokoldalú kormányzati weboldal

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán, 2000. szeptember 24. 20:38
Természetesen a firstgov.gov-ról van szó. Az új website körülbelül 20 ezer kormányzati és 27 millió egyéb oldal információs gyűjtőhelye.
A Firstgov célja, hogy a felhasználók ne vesszenek el a különböző intézmények saját weboldalain, minden őket érintő információt egy helyen találjanak meg.

Clinton elnök internetes beszédében elismerte, hogy a rengeteg adat frusztráló lehet, „de ha felkeresik a www.firstgov.gov címet, csak néhányat kell klikkelni, hogy diákkölcsönért folyamodhassanak, vagy táborhelyet foglaljanak a nemzeti parkban”. A weboldalt a General Services Administration szolgáltatja, mely szerintük „egyszerű és elegáns”, és mind a lakosság, mind az állami alkalmazottak gyorsabban és könnyebben használhatják. A cég 90 napot kapott Clintontól a weboldal létrehozására, ez jóval rövidebb idő, mint ami a legtöbb hasonló kormányprojekthez beüzemeléséhez szükséges volt. A weboldal „Fedsearsch” nevű keresőmotorját az Inktomi főmérnöke, Eric Brewer segített létrehozni. A cég szakértője, David J. Barram, az Apple Computer pénzügyi vezetője volt a legendás nyolcvanas évek végi fellendülés idején. Az újdonság iránt sok nagy szolgáltató, mint a Yahoo és az America Online is érdeklődik, és Barram elvárásai szerint az együttes megjelenés a kormányzati weboldalak között is egészséges versenyt fog kelteni, ösztönözve azokat a folyamatos megújulásra.

Kulcsszavak: kormány website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59