Deutsche Telekom-vezetők Budapesten, Matáv-tervek

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 25. 08:57
A Deutsche Telekom (DT) Budapesten tartotta a vállalatcsoport informatikai igazgatóinak első európai értekezletét.
Hagen Hultzsch igazgatósági tag pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: Európa legnagyobb távközlési szolgáltatója, a Matáv többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom világméretű programot indít nemzetközi leányvállalatai körében, az informatikai licencek és részegységek beszerzésére.

A DT számára jelenleg a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a globális telematikai szolgáltatóvá váljon - fogalmazott Hagen Hultzsch. Rámutatott arra is, hogy az informatikai vezetők első értekezletét azzal a céllal hívták össze, hogy egységes alapot teremtsenek a kulcsfontosságú információk kezelésére.

Straub Elek, a Matáv Rt. elnök-vezérigazgatója a társaság jövő évre vonatkozó terveiről szólva hozzátette: a cég hatékonyságának növelése érdekében tovább kell folytatni a korábban megkezdett létszámleépítést.

Megjegyezte azt is, hogy a Matáv a térségen belül vezető szerepet tölt be a távközlési vállalatok között. Világviszonylatban azonban csak új piacok felkutatásával és új szolgáltatások bevezetésével tudja megőrizni versenyképességét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59