Egyre több a mobilkeresés

Egyes régiókban az asztali kereséseket is megelőzik

Vértes Judit, 2015. május 8. 11:24

A mobileszközünk mindenütt velünk lehet: az utcán, az ágyban, a fürdőszobában, az étteremben, így érthető az az igény, hogy bármikor és bárhol hozzájussunk a szükséges információhoz.

Úgy tűnik, hogy a mobileszközökről indított keresések egyre gyakoribbak, és bizonyos országokban, például az Egyesült Államokban vagy Japánban már megelőzik a számítógépről kezdeményezetteket. Jerry Dischler bejelentése egy reklámokról szóló Google közlemény része volt, melyben elsősorban a reklámok mobileszközökre történő optimalizálásáról beszélt.

 


Mivel a mobileszközök kisebbek, ezért a Google bizonyos hirdetéseket kiktatott portfóliójából, és ehelyett inkább mobilbarát hirdetésekre cserélte őket. Ezek általában az oldal tetején helyezkednek el, és a hirdetőnek csak akkor kell fizetnie, ha a felhasználó rákattintott az adott tartalomra.

 

Bizonyos keresések esetén megjelenő hirdetések körét is bővítette. Az autót keresők például nemcsak az eladó járművek között válogathatnak, hanem összehasonlíthatják a különböző hitelkonstrukciókat is.

 

Forrás: Übergizmo.com

Kulcsszavak: Google keresés mobil

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50