Bill Gates gyerekkori barátja otthagyja a Microsoft igazgatói tanácsát

Tóth Zoltán, 2000. szeptember 29. 10:08
Paul Allen aki a Microsoft egyik alapítója - és mellesleg világ harmadik leggazdagabb embere - lemondott a szoftveróriás igazgatói tanácsában elfoglalt helyéről.
Mindezt azzal indokolja , hogy kevesebbet szeretne foglakozni az üzleti ügyekkel és többet a szoftverfejlesztéssel. "Aktív igazgatósági tagnak lenni egy ilyen dinamikusan fejlődő és sikeres cégnél mint a Microsoft, az nagyon időigényes feladat. Éveken át nagyon élveztem, de remélem , hogy az új szerepkörömben jelentősebben tudok hozzájárulni a további sikerekhez." - nyilatkozta az AP hírügynökségnek.

A 36 milliárd dollár magánvagyonnal rendelkező Allen hivatalosan csak a november 9-én tartandó részvénytulajdonosi gyűlésen mond le.

Paul Allen a Vulcan Ventures nevű befektetési alapja révén nagy összegeket fektetett be eddig is különféle új internetes és kábeltévés cégekbe (mint például a tavaly 205 millió dollárért vett ZDTV-be). Ezenkívűl még a Seattle Seahawks focicsapat és a Portland Trailblazers kosárlabdacsapat tulajdonosa is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36