VNU Budapest: idén 13,5 milliárd forintos árbevétel

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 2. 07:56
Szabó György, a cég vezérigazgatója közölte, hogy a VICO (Egyesült Kiadói Holding) integrálása előtt a két lapcsoport együttes árbevétele 1999-ben 12 milliárd forint volt, az idén a cég nettó árbevétele elérheti a 13,5 milliárd forintot. Az internetes piacon a VNU fejlesztésekre készül, startlap.hu működtetése mellett további portálok indítását tervezik.
A VNU az integrációt követően 29 lappal rendelkezik, így a magyarországi magazin-piacon mintegy 35 százalékos részesedéssel bír. A VNU a közeljövőben egy új férfi és egy női magazint indít, ám elképzelhető lapok megszüntetése is, mert mint a vezérigazgató fogalmazott: a sajtóportfóliót tisztítani akarják.

Az internetes piacon a VNU fejlesztésekre készül, az idén júniusban megvásárolt - Magyarország harmadik legnagyobb internet portáljaként számon tartott - startlap.hu működtetése mellett további portálok indítását tervezik.

Az MTI kérdésére Szabó György közölte: elképzelhető, hogy a VNU a médiakutatás irányába is terjeszkedik. Hozzátette, hogy az anyavállalat a Nielsen Media Research megvásárlása nyomán az Amerikai Egyesült Államokban a legnagyobb piackutató lett.

A magyar lappiacon a VNU továbbra is a Világgazdaság című napilap többségi tulajdoni részesedésének megszerzésére törekszik, ám ha a tárgyalások nem járnak sikerrel, lehetséges, hogy új gazdasági napilapot indít.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50