A Tally-trió

, 2000. október 5. 22:14
Az otthoni és a kisebb irodákban dolgozó felhasználóknak nem kell külön bemutatni a Tally márkanevet, illetve a cég SOHO-piacra szánt termékeit. A közelmúltban ismét egy olyan termékújdonsággal rukkolt elő a vállalat, amely főként a kis irodák számára lehet vonzó. A Tally 9212 típusjelű nyomtató három legfontosabb jellemzője: kicsi, fürge és takarékos.
Alig foglal el nagyobb helyet az asztalon, mint egy A/4-es lap, ugyanakkor - teljesítménye alapján - vetélytársa még a nagyobb kategóriájú nyomtatóknak is, hiszen havonta 12 000 oldal kinyomtatásra méretezték, s ez a terhelhetőség minden általános igénynek megfelel, nem csak az egyéni felhasználók, hanem a munkacsoportok körében is, mivel a T9212 Ethernet-interfésszel is kiegészíthető.

A nyomtató fürgeségét a 12 lap/perces sebesség jelzi, alacsony működési költségei a válaszható festék-, áram- vagy papírtakarékos üzemmódnak köszönhetők. Papírtakarékos üzemmódban például egyetlen lapra 2, 4, 6, 9 vagy akár 16 oldalt zsugoríthatunk, ami különösen az archiválási munkáknál jelent előnyt. Amennyiben azonban a "villanyszámlán" kívánunk spórolni, akkor beállíthatjuk, hogy a nyomtató az előre meghatározott időpontban automatikusan kikapcsoljon. Ha viszont a festéktartály későbbi cseréjét szeretnénk elérni, akkor a T9212 a piszkozatokat halványabban, azaz pénztárcakímélően, kevesebb festékkel nyomtatja ki.

További előnye, hogy memóriája kedvező áron bővíthető akár 36 megabájtosra az alaphelyzetben 4 megabájtos kiépítettségről.

Az új nyomtató 122 300 forintos nettó áron már kapható a Tally kizárólagos magyarországi képviseleténél, a Kvint-R Kft.-nél.

De erősít a Tally a hálózati nyomtatás terén is: termékpalettáját tovább bővítve ma már a nyomtatók kiegészítéseként printszervereket is gyárt és forgalmaz.

A TallyCom+ nyomtatószerverek alkalmazásával a Tally printerei könnyen csatlakoztathatók bármely Ethernet-hálózathoz. Az új eszköz egy- és kétportos kivitelben létezik, ennek megfelelően egy vagy két nyomtató hálózati meghajtására alkalmas. Telepítése az átlagos felhasználói ismereteken túl semmilyen speciális tudást nem igényel, mivel az installálást a Plug and Print funkció teszi egyszerűvé.

A konfigurálás és később az üzem közbeni állapotfigyelés bármely webböngészőn vagy a nyomtatószerverhez adott PrintGuide segédprogramon keresztül valósul meg. A hálózatba kapcsolt kiszolgáló egy központi helyről konfigurálható, s ez nemcsak egy printszerver esetén érvényes, hanem több TallyCom+ egyidejű alkalmazásakor is.

A TallyCom+ első bekapcsolása alkalmával automatikusan kinyomtat egy könnyen érthető, egyszerűsített használati útmutatót, ezenkívül pedig számos kibővített hálózati funkciót tartalmaz; hiba esetén (például kifogyott a papír a nyomtatóból) a TallyCom+ e-mailben küld egy hibaértesítőt az előre kiválasztott felhasználó elektronikus címére.

Egyre jobb helyezést érnek el a Tally mátrixnyomtatói a gyorsasági versenyben is. A legutóbbi fejlesztések eredményeként a T2040-es és a T2140-es 24 tűs mátrixnyomtatók sebessége a korábbi másodpercenkénti 400 karakterről 450-re emelkedett. Ennek megfelelően megváltozott a korszerűsített új modellek típusszáma is, a jelenlegi szállítmányokon már a T 2145-ös és a T 2245-ös jelzés szerepel. A többletteljesítmény azonban nem jelent pluszkiadást, az újdonságok ára megegyezik az elődmodellekével, és a már megszokott szolgáltatások is megmaradtak, így mindkét modell továbbra is nyújtja az automatikus fejtávolság-beállítás és az automatikus papírút-kiválasztás kényelmét, s változatlanul havonként 24 000 oldal kinyomtatására alkalmas.

Kulcsszavak: printer Tally

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59