A KPN és a France Telecom kötvénykibocsátást tervez

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 10. 08:16
A holland KPN távközlési vállalat további 4-6 milliárd euró bevételt vár utolsó utolsó negyedévi kibocsátásából - mondta a vállalat szóvivője hétfőn a Dow Jones hírügynökségnek.
Részvénykibocsátást terveznek, de nem zárható ki a részvényre átváltható kötvény sem - mondta. Nem pontosította a kibocsátás idejét. A KPN a múlt hónapban 4,5 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt. A KPN-nek plusz pénzeszközökre van szüksége terjeszkedési tervei és a harmadik generációs mobiltelefon engedélyek finanszírozásához.

A France Télécom francia távközlési vállalat szintén kötvénykibocsátást fontolgat, hogy a Wind konzorciumban való részesedése arányában finanszírozni tudja az olasz vezetékes alternatív telefonszolgáltató, az Infostrada megvételét - jelentette az Il Sore 24 Ore című lap. A France Telecom kötvénykibocsátása egy vagy két részletben történik. A France Télécomnak 43,4 százalékos részesedése van a Windben, a fennmaradó hányad az Enel SpA konszerné. A jelentés szerint az Enel 5-10 milliárd euró értékben tervez kötvénykibocsátásokat. A Wind konzorciuma a Vodafone-tól vásárolja meg az Infostradát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59