Felfedték az első hivatalos Bluetooth terméket

Csiki Szász József Csiki Szász József, 2000. október 10. 19:56
A GN Netcom bejelentette első hivatalos Bluetooth termékét, GN 9000 Bluetooth kábel nélküli headset-ét.
A Bluetooth egy kábel nélküli kommunikációs szabvány, ami az olyan kábel nélküli eszközök közreműködését segíti, mint a mobiltelefonok, számítógépek és PDA-k. A szabvány kidolgozásával megbízott bizottság, a Bluetooth Special Interest Group több mint 100 cégből áll. Tagja többek között a Nokia, az Ericsson, a 3Com, az IBM és a Lucent Technologies.

Az első Bluetooth termék megjelenése egyaránt mérföldkőnek számít a GN Netcom és a Bluetooth technológia számára, jegyezte meg Michelle Boockoff-Bajdek, a GN Netcom marketing kommunikációs igazgatója.

A termék átment az előírt teszteken, és teljes mértékben megfelel a szabványnak, mondta Boockoff-Bajdek. Ez egy létfontosságú lépés, mivel a Bluetooth sikere azon múlik, mennyire tudja biztosítani a különböző eszközök összekapcsolhatóságát.

A headset-hez szükség lesz egy Bluetooth host eszközre. Ha ez megvan, akkor a GN 9000 Bluetooth headset akár kilenc méteres távolságban is használható. Paul Mahoney, a GN Netcom marketingigazgatója szerint a termék a hónap végén kerül a boltokba. A headset kiskereskedelmi ára 299 dollár lesz, a host eszközzel pedig 499 dollárral.

Bár az ár elriaszthat néhány embert, de az árat nem szabad kiragadnunk a kontextusból, mondta Mahoney. A Bluetooth alapelve az, hogy a felhasználó hat vagy hét eszköz helyett egyetlen eszközt használhasson. Így a 299 dollár már nem olyan drága, mert nem kell több eszközt vásárolnunk.

A GN Netcom szerint nagy lesz a kereslet a GN 9000 Bluetooth headset iránt. Mahoney állítása szerint a cég a terméket a PDA, PC és mobiltelefon tulajdonosoknak szánja, mivel a termék ideális mindenkinek, aki nem akar több eszközt vásárolni, és szabadon, kábel nélkül akar közlekedni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50