Az Alcatel újszerűen bővíti globális eladásfinanszírozó tevékenységét

OTS - Cégvonal, 2000. október 12. 08:02
Az Alcatel és a Citibank bejelentette, hogy kibővíti az Alcatel értékpapír-kibocsátó (bankkölcsönöket saját kibocsátású értékpapírokkal helyettesítő) részlegét, ezzel is bizonyítva, hogy a cég globális eladásfinanszírozó tevékenységének bővítésére törekszik.
A részleg - az első, melyet 1999 májusában az Egyesült Államokon kívül hoztak létre - ma már a világ legnagyobb ilyen jellegű szervezetének számít.

A Delaware államban bejegyzett SVF 1999-A Trust részesedést vásárol egy olyan portfólióban, melyet az Alcatel eladói hiteleiből és kötelezettségeiből állítanak össze, a vételárat pedig egy olyan túljegyzett értékpapír-kibocsátás nyereségéből fedezi, melyet egy globális bankkonzorcium szervezett meg. Az SVF 1999-A Trust arra kapott felhatalmazást, hogy 1,2 milliárd dollár értékben, látatlanban vásároljon meg ilyen hiteleket és kötelezettségeket. Az Alcatel arra számít, hogy a program és a részleg segítségével növelni tudja eladott berendezéseinek mennyiségét.

Jean-Pierre Halbron, az Alcatel elnöke és pénzügyi igazgatója szerint "ez az újszerű program elősegíti a cég növekedését és csökkenti a kockázatot, így növeli a részvényesek hasznát. A hosszú távú hiteleszközök mérlegen kívüli eladása erősíti a cég likviditását, és tőkét szabadít fel más, produktív célokra. Mindez versenyelőnyt jelent az Alcatel számára, hiszen növeli eladói hiteleinek költséghatékonyságát."

Julian Simmonds, a Citibank ügyvezető alelnöke és a strukturált termékek üzletágának vezetője így vélekedett: "Ez az ügylet is jelzi, hogy Citigroup a világ különböző országaiban működő különféle vállalkozások forrásainak és szakértelmének összpontosításával újszerű megoldást tud kínálni ügyfeleinek." Az ügylet tető alá hozatalában részt vettek a Citibank párizsi, New York-i és londoni munkatársai, a globális eszközfinanszírozó csoport, az értékpapír-kibocsátó csoport és a globális média- és kommunikációs részleg emberei, valamint a Citibank/Schroder Salomon Smith Barney globális hitelszindikátus tagjai.

Az ügyletbe bevonható hitelek öt kontinens több mint 110 országából származnak, értékük 1 millió és 120 millió dollár közé esik. A hitelfelvevők között régi cégek és új vállalkozások egyaránt megtalálhatók. A hiteleket olyan távközlési, műholdas és tenger alatti kábeleket fenntartó cégek vehetik fel, melyek az Alcateltől vásárolnak berendezéseket.

Régen a berendezések eladóinak minden egyes hitelről külön-külön kellett tárgyalniuk a vásárlókkal, bizonyos hiteleket pedig nem tudtak értékesíteni. A mostani program segítségével az Alcatel csomagban és értékpapír-kibocsátás, ill. lízing útján tudja értékesíteni a hiteleket, a befektetők pedig értékesebb papírokat kapnak, mint ha külön-külön vásárolnának részesedést az egyes hitelekben.

Kulcsszavak: Alcatel Citibank +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14