Nevet változtatott az Euronet Services Rt.

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 18. 09:27
Az ATM-hálózatot üzemeltető Euronet Services Rt. világméretű növekedése miatt Euronet Worldwide Rt.-re változtatta a nevét. Mivel a magyar fogyasztók körében gyorsabban terjed a mobiltelefonon keresztüli internethasználat, mint a PC-n keresztüli, ezért az Euronet fejlesztéseit erre a területre koncentrálja a jövőben.
Hartmann Péter, az Euronet magyarországi igazgatója kedden, Budapesten az Európai Technológiai Konferencián rendezett sajtótájékoztatón elmondta: a cég 1998-ban 11,9 millió dolláros forgalmat bonyolított le, amely egy év alatt 41,5 millió dollárra nőtt. A tavalyi bevétel 40-40 százaléka Nyugat-Európában és Kelet-Közép-Európában, 20 százaléka a Távol-Keleten realizálódott. Az idei első féléves forgalom 24,9 millió dollár volt.

Hartmann Péter elmondta: a 210 millió dolláros jegyzett tőkével rendelkező Euronet Worldwide 1994-ben alakult Budapesten, jelenleg több mint 2500 ATM bankautomatát üzemeltet Magyarországon, Lengyel-, Cseh-, Német-, Francia-, Horvát- és Görögországban, valamint az Egyesült Államokban. Ebből Magyarországon 600 automata található.

A magyarországi pénzautomaták közül 353 van az Euronet tulajdonában, a többi a Budapest Bank, a ABN AMRO, a Citibank, illetve az ING logóját viseli.

Az igazgató aláhúzta: a vállalat nem tervezi ATM-hálózatának további bővítését.

Kifejtette: a magyar fogyasztók körében gyorsabban terjed a mobiltelefonon keresztüli internethasználat, mint a személyi számítógépeken keresztüli. Ezért az Euronet fejlesztéseit erre a területre koncentrálja a jövőben. A vállalat évente több tízmillió dollárt fordít kutatásra és fejlesztésre.

Mike Brown, az Euronet Worldwide vezérigazgatója közölte: a vállalatnak két számítástechnikai központja van, az egyik az Egyesült Államokban, a másik Budapesten található. Ezekben a központokban havonta több mint 4 millió pénzügyi tranzakciót dolgoznak fel. A vállalat tervezi e számítógépes hálózatok fejlesztését is.

Az Európai Technológiai Konferenciáról a vezérigazgató elmondta: a kétnapos rendezvényre a banki szektor képviselői és informatikai szakértők érkeztek 20 ország 70 vállalatától, hogy az elektronikus és a mobilkereskedelem növekvő térhódításáról és a mobil-bankszolgáltatás fejlődéséről tanácskozzanak. A konferenciát második alkalommal rendezte meg az Euronet Worldwide Rt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14