Elindult a kísérleti Családnet program

, 2000. október 24. 09:44
A kísérleti Családnet program keretében meghirdetett számítógépekre a programot bonyolító Családinet-pc konzorcium, meghatározott feltételek alapján, november 10-ig várja a jelentkezőket. Amennyiben az érdeklődők száma meghaladja rendelkezésre álló csomagok számát, úgy a szerződő felek kiválasztása november 20-án, nyilvános sorsoláson történik.
Magyarország az elmúlt 10 évben a távközlés és az informatika terén jelentős eredményeket ért el, azonban az információs társadalom újabb kihívások elé állít minden országot, így közte hazánkat is. A számítógépek elterjedését követően ma a legfontosabb kérdés, hogy a hálózatok használatával hányan részesedhetnek az információs társadalom nyújtotta előnyökből.

Az információáramlásnak és a hálózati szolgáltatások használatának eszköze az internet, de Magyarországon az otthoni internetelérés ma még nem éri el a szükséges mértéket. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a minőségi számítógépek, valamint az internet- és távközlési költségek a családok anyagi lehetőségeihez mérten túlzottan nagy kiadást jelentenek. Ahhoz, hogy az információs társadalom a mindennapi élet része legyen és polgárok nagy számban használják ki az információs hálózatok nyújtotta előnyöket, állami szerepvállalásra is szükség van.

A kormány - felismerve az internet és a hálózati szolgáltatások jelentőségét - pénzügyi támogatással is hozzájárul a családok internethasználatához, és az Informatikai Kormánybiztosság révén a most induló Családnet programban 125 millió forinttal segíti a Családinet-pc kon-zorcium pályázatában foglaltak megvalósítását. A kísérleti programot bonyolító konzorcium egyedi, számítógépből és internet-hozzáférésből álló csomagot állított össze és kínál kedvezményes részletfizetés mellett. A csomag a Compaq multimédiás számítógép (Celeron 566 MHz/10GB HD/64 MB RAM/CD ROM/hangszórópár, modem, 15" monitor, Windows 98 magyar operációs rendszer) mellett havi 20 órás telefonos internet-hozzáférést tartalmaz a kedvezményes időszakokban a MATÁVnettől, illetve a Vivenditől. Ezt a hozzáférési lehetőséget a felhasználók az adott hónap bármelyik napján a kedvezményes időszakokban (munkanapokon 18.00 és másnap reggel 07.00 óra között, munkaszüneti és szabadnapokon pedig 0 és 24 óra között) vehetik igénybe. Szintén a csomag része még az e-mail cím (2 MB tárterülettel) és a havi 20 óra telefondíjmentes, internetcélú telefonhívások díja a kedvezményes időszakokban, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak 20 órányi internethasználatra nem kell telefonforgalmi díjat fizetnie azon internethívások esetén, amelyek munkanapokon 18.00 és másnap reggel 07.00 óra, munkaszüneti és szabadnapokon pedig 0-24 óra között történtek.

Az 1400 csomagot a kedvezményes fizetési konstrukció keretében 29 000 forint befizetése és három éven keresztül havi 6800 forint törlesztés mellett lehet megvásárolni. (Amennyiben valaki az akció keretein kívül, piaci áron szeretne hasonló csomagot összeállítani, akkor ennek az összegnek közel a kétszeresét kellene fizetnie.)

Tekintettel arra, hogy a kísérleti programban most csak 1400 csomag vásárolható meg, ezért a Családinet-pc konzorcium kizárólag az alábbi feltételeknek megfelelő érdeklődőktől fogad el jelentkezést:

A jelentkező nagykorú, legfeljebb 67 éves, devizabelföldi természetes személy, aki érvényes adókártyával, érvényes személyi igazolvánnyal, ál-landó bejelentett lakcímmel, saját nevén lévő vezetékes telefonnal, valamint minimum 32 ezer Ft igazolt havi nettó jövedelemmel és legalább egy éves folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik, továbbá van a családjában két 18 év alatti gyermek és az egyik legalább 8 éves. A jelentkezés elfogadásának feltétele még, hogy az elmúlt 6 hónapban (2000 április-szeptember) a pályázó saját tulajdonú telefonvonalán a távközlési szolgáltató által egyirányúsítás nem történt és telefonszámláját rendszeresen fizette. A jelentkezők hitelképességének meg kell felelnie a Postabank által támasztott követelményeknek, amelyek ellenőrzése a jelentkezési lapon megadott adatok alapján történik.

A kedvezményes csomagok megvásárlására november 10-ig lehet jelentkezni (további információ 06-40-200-275). Amennyiben a jelentkezési feltételeknek megfelelő érdeklődők száma meghaladja a rendelkezésre álló csomagok számát, abban az esetben a konzorcium a jelentkezők között nyilvános sorsoláson dönt a szerződők személyéről. A sorsolás időpontja 2000. november 20. A sorsolást követően aminden résztvevő levélben kap értesítést a sorsolás eredményéről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14