Százmilliós Médiatanács-támogatás helyi, körzeti tévéknek Szegedtől Szombathelyig

forrás: Prím Online, 2016. május 26. 08:37

Helyi és körzeti hírműsorok, kulturális és közéleti magazinműsorok készítését támogatja egy éven át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium eheti ülésén meghozott számos döntés között egy rádiós frekvencia sorsa is eldőlt.

Az NMHH Médiatanácsa 104,1 millió forint támogatáshoz juttatott 23 helyi, körzeti tévét a rendszeresen jelentkező televíziós műsorok finanszírozására kiírt Magyar Média Mecenatúra program idei pályázatának első fordulójában. A hírműsor kategóriában 6 eredményes jelentkező volt: a szegedi, a nyíregyházi, a szombathelyi televízió, a szarvasi Körös Televízió, a békéscsabai 7.TV és a Somogy TV. Közéleti magazin kategóriában sikerrel pályázott 11 televízió: a bólyi, a dunaföldvári, a füzesabonyi, a karcagi, a pércsi, a püspökladányi, a szentesi televízió, a budapesti City TV, a Promontor TV, a TV10, valamint a Komló és Térsége Televízió. A kulturális műsorok kategóriájában szintén 6 pályázatot támogattak: a bajai, a debreceni és a kiskunhalasi televíziót, a hatoscsatornát, illetve a 7.TV-t és a Somogy TV-t. A Médiatanács 2011 óta ebben a pályázati típusban 478 esetben, közel 2,2 milliárd forinttal támogatta a helyi és körzeti televíziók műsorainak létrejöttét annak érdekében, hogy a nézők számára megkönnyítse a tájékozódást a helyi közéleti és kulturális ügyekben. Az idei pályázat következő fordulójára június 23-áig lehet jelentkezni az elektronikus pályázati rendszeren keresztül. 

 

Eredmény született az Orosháza 88,6 MHz helyi rádiós közösségi médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására indított pályázati eljárásban. A három pályázó közül a Magyar Katolikus Rádió Zrt.-t hirdette nyertesnek a testület.

 

A Médiatanács engedélyezte, hogy a Szent István Rádió szolgáltatója egyesítse a Eger 91,8 MHz + Gyöngyös 102,2 MHz + Hatvan 94,0 MHz jogosultságát a Miskolc 95,1 MHz + Encs 95,4 MHz + Sátoraljaújhely 90,6 MHz jogosultságával.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15