Real Audio 8

FeriMesz , 2000. október 23. 16:28
A RealNetworks bemutatta a RealAudio 8-at, amely a Sony ATRAC3-technológiáján alapszik, ezáltal jelentősen jobb internetes audioközvetítést tesz lehetővé. A Real Audio 8 széles bitrate-palettát kínál, a RealNetworks ígérete szerint az audiofájlok feleakkorák, mint egy mp3-fájl, mégis CD-minőségben élvezhetőek.
Az új formátummal segít csökkenteni a műsorsugárzók költségeit, ugyanis mostantól a továbbított adatmennyiség kétharmada az eddigieknek. 16-352 kbps-es bitrate áll rendelkezésre. A Sonyval együttműködésben létrehozott RealAudio 8 az ATRAC3-technológián alapszik, amelyet a Sony többek között a minidiscnél is használ. Az ATRAC3 alkalmazása azonban csak az egyike azon projekteknek, amelyben a RealNetworks és a Sony mostantól együttműködik. A Sony a RealNetworks technológiáit, mint például a RealPlayert és a RealJukeboxot hordozható készülékeiben is alkalmazni kívánja a jövőben.

A cég úgy tekinti a RealAudio 8-at, mint a RealVideo 8 kiegészítőjét, amelyet idén májusban mutattak be. A RealNetworksnek 85 olyan partnere volt, amelyek hanganyaggal, műsorsugárzóként, technológiai területen támogatták a RealAudio 8 kifejlesztését a kezdetek óta. Exkluzív támogatók: Spice Girls, Lyle Lovett, Beastie Boys, PJ Harvey, Yolanda Adams, Linda Ronstadt és mások.

A RealPlayer 8 és a RealJukebox béta-verziója máris letölthető. A RealProducert is fejlesztették, most a 8.5-ös verzió a legfrissebb.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50