MS: Picture It 2001 kétféle verzió - egy csomagban

FeriMesz , 2000. október 30. 21:49
A Microsoft egy programban egyesítette a Picture It 2001 fotó- és kiadványstúdió-verzióját. A fotóstúdióban dolgozhatunk képeinken, a kiadványstúdió pedig a nyomtatás vagy website-megjelenítés feladatait látja el.
Mindkét programrész az ún. shoebox-ban menti az adatokat, amely biztosítja az egyszerű adatcserét. A shoebox-ban nemcsak szövegeket, hanem képeket, nyomtatási nézeteket, zenefájlokat is tárol a Picture It 2001. A szoftver közvetlenül együttműködik a csatlakoztatott szkennerrel és digitális kamerával.

A fotóstúdióban megfelelő szűrőkkel kijavíthatjuk a képek hibáit, mint például a vaku okozta "vörös szem"-effektust. A beszkennelt képek zavaró szakadásait, foltjait is könnyűszerrel eltüntethetjük. "Virtuális vágógép" segít a kivágásnál - a kontúrok segítségével ismeri fel a program az egyes képrészleteket, így könnyebben vághatjuk ki a megfelelő részt. Ha az interneten is közkinccsé szeretnénk tenni műveinket, nagyon hasznos, hogy ezeket animációkkal, zenével tehetjük még színesebbé. A képek változtatásához többféle effektus-szűrő áll rendelkezésünkre. A kész képeket átveszi a kiadványstúdió, hogy előkészítse a nyomtatásra, vagy az internetes közzétételre.

A kiandványstúdió magja egy szokásos "desktop publishing program", azaz asztali számítógépre tervezett kiadványszerkesztő. Ebben a programban is találunk például kész meghívó-, naptár-, újság-, weboldal-mintákat. A program HTML nyelvre is tudja fordítani, így beépíthetjük saját weboldalunkba, amit csináltunk. Ezen kívül a csomagban található még 100.000 cilpart és 6500 egyéb minta.

Kulcsszavak: multimédia iroda Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14