1000 Mbps: eljött a gondtalan netezés korszaka

forrás: Prím Online, 2016. november 3. 08:28

A Telekom országszerte elérhetővé teszi lakossági, kkv-s és nagyvállalati ügyfelei számára is az 1000 Mbps gyorsaságú vezetékes netet azokon a területeken, ahol az optikai hálózat már kiépítésre került. Ezzel megnyílik az út a szupergyors vezetékes netezéshez is.

Jelenleg több mint 500 ezer olyan háztartás van Magyarország területén, ahol novembertől lehetőség nyílik arra, hogy igénybe vegyék az 1000 Mpbs sebességet biztosító* NetMánia 1000 szolgáltatást, és a vezetékes optikai nettel ellátott terület nagysága folyamatosan növekszik a hálózatfejlesztési projekteknek köszönhetően. Az 1000 Mpbs sebességű netre mind új előfizetők, mind valamely NetMánia csomagot már most is használó, mind Magenta 1-gyel rendelkező ügyfelek válthatnak.

 

Az 1000 Mpbs sebességű net a vállalkozások számára is előnyös, hiszen a nagyobb le- és feltöltési sebesség még nagyobb stabilitást, és gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé úgy, hogy a sávszélesség egyszerre több eszköz között is szétosztható. Az optikai hálózaton nyújtott 1 gigás internetet a Telekom a teljes kis- és középvállalkozásoknak kínált portfóliójában is biztosítja, így a Magenta 1 Businessben is. A nagyvállalatok és intézmények kiszolgálásában az 1000 Mpbs sebességű vezetékes internet-szolgáltatást is tartalmazó üzleti megoldásokkal a Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems Magyarország működik közre.

 

 

A gondtalan netezéshez hozzátartozik, hogy az egyre több, vezeték nélkül is csatlakozni tudó eszköz számára is elegendő sávszélesség álljon rendelkezésre. Ezért minden 1000 Mpbs sebességű csomagot megrendelő ügyfelünk részére munkatársaink személyesen kiszállítanak és beüzemelnek egy AC-szabványú wifi-routert, amellyel az eddig megszokotthoz képest lényegesen nagyobb, akár 250-300 Mbps vezeték nélküli sebesség is elérhető. A további részletekről a www.telekom.hu oldalon tájékozódhatnak mind egyéni, mind üzleti ügyfeleink. 

 

„Világosan látszik az a trend, hogy egyre több eszközzel kapcsolódunk az internetre, ráadásul egy időben, ezért egyre fontosabb, hogy vezetékesen és vezeték nélkül is, akár otthonunkban rendelkezésünkre álljon egy stabil és jó sebességű net. Ehhez olyan sebességű kapcsolatra van szükség, amely lehetővé teszi, hogy akár több eszközön is egyszerre kiváló minőségben tudjunk egy filmet megnézni, vagy csak egyszerűen böngészni a világhálón. Az 1000 Mpbs sebességű net lehetővé teszi, hogy a családban mindenki, egy időben legyen részese a digitális élményeknek. Ez a gondtalan netezés korszakának kezdetét jelenti” – fogalmazott Gyenes András, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

 

* A NetMánia 1000 díjcsomag esetében a kínált letöltési sebesség 1000 Mbit/s, a kínált feltöltési sebesség 200 Mbit/s. A garantált letöltési sebesség 300 Mbit/s, a garantált feltöltési sebesség 50 Mbit/s.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15