Nagy teljesítményű, négymagos Wyse 5060 vékony kliens a nagyobb igényű felhasználóknak

Henger Attila, 2016. december 1. 11:30

A Dell bejelentette új, nagy teljesítményű, rendkívül hatékony Wyse 5060 vékony kliensét, amely könnyedén telepíthető és felügyelhető, hatékonyabb biztonsági megoldásokat nyújt, valamint a Citrix, Microsoft és VMware rendszerekkel teljesen kompatibilis virtuális munkakörnyezetet biztosít. 

A nagyobb igényű dolgozók nagymértékben támaszkodnak a virtuális munkaállomások teljesítményére, illetve fontosak számukra az egységes kommunikációs megoldások (például a Skype for Business). A Wyse 5060 vékony kliens egyaránt biztosítja a felhőalapú környezetekhez szükséges rugalmasságot, hatékonyságot és biztonságot, valamint az alkalmazottak igényeinek megfelelő, nagyszerű felhasználói élményt.

 

A Dell több mint 430 bejegyzett szabadalommal rendelkezik az innovatív felhőalapú kliensmegoldások, a vékonykliens-tervezés, a felügyelet és a biztonság területén, így a vállalat a kliens oldali virtualizáció első számú szakértője. A virtualizált környezetekkel hatékonyan támogatja ügyfeleit a digitális áttérésben, legyen szó privát, nyilvános vagy hibrid felhőről. A Dell egyszerűbbé teszi a munkaállomások virtualizációját és csökkenti a költségeket, miközben jobb teljesítményt és olyan megoldásokat kínál, amelyekkel a VDI tervezése, üzembe helyezése és működtetése minden korábbinál egyszerűbb. A vállalati szintű vékony kliens könnyedén telepíthető akár több tízezeres nagyságrendben, és mivel az informatikai munkatársaknak kevesebb időt kell tölteniük a felügyelettel és karbantartással, a teljes birtoklási költség (TCO) is alacsonyabb lesz.

 

„Napjainkban a szellemi munkához rendkívül hatékony, nagy teljesítményű rendszerekre és eszközökre van szükség, amelyek biztonságos környezetben teszik lehetővé az innovációt, az együttműködést és az információk megosztását. Az új Wyse 5060 négymagos vékony kliens nem csupán a virtualizált munkaállomásokhoz szükséges teljesítményt és képességeket biztosítja, hanem egyúttal alacsony beszerzési költségeket és az informatikusok életét megkönnyítő egyszerű felügyeletet is kínál” – nyilatkozta Steve Lalla, a Dell kereskedelmi ügyfélszoftverekért és megoldásokért felelős alelnöke. 

 

A Wyse 5060 vékony kliens 2,4 GHz-es, négymagos AMD processzorral rendelkezik, amely akár 8 GB RAM és 64 GB flash tárhely használatát is támogatja, így akár 30%-kal nagyobb teljesítményt nyújt az előző generációs termékekhez képest. További jellemzői:

  • Széles körű operációsrendszer-támogatás: A Wyse 5060 vékony klienshez számos operációs rendszer választható, így azt az ügyfelek a saját igényeiknek megfelelően konfigurálhatják. Megjelenésekor az 5060 a Dell saját Wyse ThinOS szoftverével vagy a Windows Embedded Standard (WES) 7p verziójával érhető el. 2017 elején a WES-t használó ügyfelek Windows 10 IoT rendszerre frissíthetnek, illetve Wyse ThinLinux operációs rendszerrel is elérhetővé válik az 5060. 
  • Innovatív biztonság: A Dell több biztonsági réteget is biztosít a Wyse 5060 vékony klienshez. Maga az eszköz tartalmaz egy beágyazott Trusted Platform Module (TPM, megbízható platformmodul) lapkakészletet, amely képes felismerni, ha sérül a rendszer integritása, és közben gondoskodik a titkosítási kulcsok, tanúsítványok és jelszavak biztonságos tárolásáról. A Wyse ThinOS kimagaslóan biztonságos, közzé nem tett API-kkal rendelkező operációs rendszer, amely csökkenti a vírusfertőzések kockázatát. A Windows-alapú vékony klienst használó vállalatok számára a Dell Data Protection | Threat Defense egy további védelmi szintet biztosít, fejlett védelmet nyújtva a legújabb  végrehajtható kártevők 99%-a ellen.
  • Kiemelkedő csatlakoztathatóság: A szellemi munka során nélkülözhetetlen zökkenőmentes használat és hatékonyság érdekében a vékony klienshez két 4K (3840 x 2160) monitor is csatlakoztatható. Emellett hat USB-port (amelyek közül kettő a nagy sebességű perifériaeszközökhöz tartozó USB 3.0), két DisplayPort csatlakozó, vezetékes hálózati és vezeték nélküli 802.11 a/b/g/n/ac portok biztosítanak számos csatlakoztatási lehetőséget. 
  • Egyszerű felügyelet: A Dell a helyszíni, külső és automatizált felügyeleti szoftverek teljes választékával biztosít robusztus, vállalati szintű felügyeletet, amely akár több tízezer eszközig is skálázható. A Wyse Device Managerrel egyetlen intuitív konzolról végezhető el a távoli konfiguráció és házirendkezelés a vállalati és személyes ügyféleszközökön – beleértve a vékony és zéróklienseket, az iOS, valamint az Android rendszerű eszközöket is. 

 

A Wyse 5060 vékony kliens az összes fő virtualizációs szoftvermegoldás brókerével kompatibilis, többek között a Citrix XenDesktop, a Microsoft RDS és a VMware Horizon rendszerekkel. A WES és a ThinLinux-alapú verziókon a VMware Blast Extreme távoli protokoll is támogatott. 

 

A ThinOS 8.3.1 nagyobb választási lehetőséget biztosít  Citrix zérókliensek esetén

A Dell felhőalapú kliensmegoldásokat használó ügyfelei eldönthetik, hogy a vékonykliens-megoldásokat hogyan és pontosan hol szeretnék üzembe helyezni a Citrix környezeten belül. A ThinOS 8.3.1 Wyse vékony kliensek zérókliensként is használhatók a Citrix környezetben. Ma már a Dell számos ügyfele használ Citrix környezetében Wyse Xenith klienst, ami lehetővé teszi, hogy a következő generációs ThinOS-alapú vékony klienseket zökkenőmentesen helyezzék üzembe a meglévő Xenith infrastruktúrában, megőrizve a Citrix zérókliensek tulajdonságait, illetve képességeit. 

 

Elérhetőség

A Wyse 5060 vékony kliens Magyarországon 2016. december 13-tól érhető el a Dell partnerein keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15