Betörtek a republikánusok honlapjára

Zsigó József, 2000. november 7. 21:23
Hackerek Bush-ellenes feliratot és egy, a demokratákhoz irányító linket helyeztek el az USA Republikánus Pártjának országos honlapján. A lap órákig elérhetetlen volt.
Mint ismeretes, Amerikában nincs kampánycsend, és az urnák lezárásáig mindkét fél szabadon hirdetheti szlogenjeit. Önkéntesek e-mailek millióit küldik szerte, arról győzködve a szavazókat, hogy menjenek szavazni és voksoljanak a demokrata vagy republikánus jelöltre. A jelenlegi elnökválasztás minden eddiginél szorosabb: talán néhány ezer szavazó döntheti majd el, hogy Al Gore vagy George W. Bush győz. Ezért roppant érzékenyen reagáltak a republikánusok a központi honlapjukra történt betörésre, és előre megtervezett demokrata összeesküvést gyanítanak. Hasonló vádakat fogalmaztak meg akkor is, mikor néhány napja az amerikai média nyilvánosságra hozta, hogy Busht több mint 20 éve ittas vezetésért letartóztatták és bevonták jogosítványát.

A Demokrata Párt szóvivője alaptalannak nevezte a vádakat, és közölte, nincs szükségük „piszkos módszerekre” a győzelemhez – írja a Reuters.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50