Dimitri ismét meglátogatta a Microsoftot

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 9. 11:42
A hacker, aki azt állítja, hogy pénteken egy ismert biztonsági lyuk felhasználásával hozzáfért a Microsoft szervereihez, most azt mondja, hogy kedden is sikerült neki. Dimitri állítólag egy "oopsididitagain" nevű fájlt töltött fel. A cím Britney Spears slágerének címére utal.
Dimitri utalást is tett nemzetiségét illetően, mert azt mondta, hogy nagyon élvezte a pop sztár amsterdam-i koncertjét - írja a Reuters. A hacker szerint a MS még aznap megtalálta a fájlt, majd letörölte és a patch használatával kijavította a hibát. Ezek szerint a múlt heti támadás óta ezt elfelejtették megtenni.

A Microsoft vagy hazudott a patch alkalmazását illetően, vagy pedig nem tudta 3 nap alatt a szerverek biztonságát megoldani.

Minden esetre, szkeptikusnak kell lennünk, ami Dimitri állításait illeti. Kicsit túl tökéletesen hangzik. Lehet, hogy Dimitrinek megártott a népszerűség. Érdemes elgondolkodni rajta, mert vajon miért a népszerű Britney Spears-t említi meg ha csak nem azért mert bizos benne, hogy a nevére fel fog figyelni a média.

A Microsoft már patch-elte a szervereket, így most már nem lehet Dimitri állításait bebizonyítani.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14