Értékes üzleti lehetőségek a Microsoft partnereinek

forrás Prim Online, 2007. július 18. 11:36

A Microsoft múlt heti globális partnerkonferenciáján (Microsoft Worldwide Partner Conference 2007) bemutatott innovatív termékek, szolgáltatások és üzleti modellek új lehetőségekhez juttatják a cég partnereit a gyorsan változó piacon. A Microsoft új szoftververziói és szoftverszállítási módszerei révén a partnerek még nagyobb értéket és választási szabadságot kínálhatnak a végfelhasználóknak.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója és Kevin Turner, operatív igazgató a nyitóbeszédben kiemelték, hogyan közvetítik a Microsoft partnerei fontos szereplőként az innovációt és az üzleti értéket a világ vállalatai felé, mindenekelőtt a vegyes (szoftver+szolgáltatás) stratégián keresztül. Ballmer felvázolta a Microsoft szoftverszállítási szemléletének négy alappillérét:

ˇ    Egységes, kifogástalan használati élmény minden eszköznél
ˇ    Ügyfélszükségletekhez igazodó telepítési lehetőségek (helyszíni vagy hosztolt rendszerű)
ˇ    A fejlesztési platform és eszközök kiterjesztése a klienseken és a szervereken túl a szolgáltatásokra is
ˇ    Az új üzleti modellek támogatása, valamint a bevételnövelés és az üzleti növekedés új módjainak meghatározása a partnerek számára

„Az ágazatban mindenki felülvizsgálja a szoftverek és a szolgáltatások közötti kapcsolatot” – mutatott rá Ballmer. „Meggyőződésünk, hogy a jövő a szoftvereket és a szolgáltatásokat együtt kínáló, vegyes stratégiáé. Az ilyen kombinációk nagyobb szabadsághoz juttatják a felhasználókat és nagyszerű, új lehetőségeket teremtenek a partnereknek. A Microsoft és partnerei számára minden lehetőség adott, hogy a fejlődés élére álljanak.”

          A szoftver+szolgáltatás stratégia mellett Turner bemutatta azt a partnerek vezette programot is, amelynek célja a Microsoft Dynamics Live CRM mielőbbi használatba vételének ösztönzése. A Microsoft Dynamics Live CRM gyors és rugalmas eszközt biztosít a vállalatok egyedi ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) igényeinek kielégítésére. Az új Live szolgáltatás lehetőséget nyújt a Microsoft Dynamics CRM partnereknek arra, hogy megoldásaikat a Live módszereivel fejlesztve és telepítve még nagyobb értéket teremtsenek ügyfeleiknek és elősegítsék cégük növekedését. Bővebben a Microsoft Dynamics Live CRM szolgáltatásról: http://www.microsoft.com/Presspass/press/2007/jul07/07-10CRMWPCPR.mspx.

Nagyobb érték az ügyfeleknél és magasabb árbevétel a partnereknél a szoftver+szolgáltatás stratégiával


A Microsoft segíteni kíván partnereinek annak megértésében, miként tudják a szoftver+szolgáltatás stratégia segítségével bővíteni lehetőségeiket. Ennek érdekében a cég bemutat néhány olyan módszert, amely révén partnerei árbevételre tehetnek szert az új lehetőségekből: a reklámot, a hostingot, a termékajánlást (referral), a testreszabást, a viszonteladást, a tanácsadást, a tervezést, a fejlesztést és az oktatást is beleértve.

„A szoftver+szolgáltatás stratégia termékportfóliónk egészére és partnerkörnyezetünkre is hatással van” – jelentette ki Allison L. Watson, a Microsoft Worldwide Partner Group vállalati szintű alelnöke. „A gazdagabb funkcionalitású alkalmazásoknak, a nagyobb választási szabadságnak és a több üzleti lehetőségnek köszönhetően az új szemlélet felhasználóink és partnereink számára is értékes előnyöket kínál. Végső soron lehetővé teszi, hogy az ügyfelek szabadon eldönthessék, milyen úton kívánnak hozzájutni szoftverükhöz.”

Turner bemutatta azokat az új lehetőségeket is, amelyeket cége új sikertermékei – a Windows VistaŽ operációs rendszer, a 2007 Microsoft Office rendszer, a Microsoft Exchange Server 2007 és a People-Ready Business megoldások – teremtettek a partnerek számára. „Minden partnerünk tökéletességre törekszik, ezért a Microsoft olyan termékekkel és eszközökkel látja el őket, amelyek révén tökéletes időzítéssel tudják szállítani az ügyfeleik szükségleteihez illeszkedő megoldásokat” – hangsúlyozta.

A jövő év legfontosabb Microsoft eseményére készülve Turner bejelentette, hogy cége közös rendezvény keretében, 2008. február 27-én, Los Angelesben mutatja be Windows Server 2008, Visual Studio 2008 és Microsoft SQL Server 2008 termékeit, és ezt követően több száz termékbevezetési eseményt szervez az új alkalmazások bevezetésével kapcsolatban a világ különböző országaiban. A Microsoft „Server and Tools” üzletágának következő innovációs hullámát alkotó három új termék megbízhatósági és biztonsági szempontból még fejlettebb nagyvállalati platformot hoz létre, és biztos alapot ad a webalapú szolgáltatási alkalmazások következő generációjának bevezetéséhez. Az új platform a virtualizációhoz és az üzleti intelligenciához is széles körű támogatást biztosít. A Windows Server 2008, az SQL Server 2008 és a Visual Studio 2008 bevezetése óriási lehetőséget tartogat a partnereknek és az ügyfeleknek. A 2008-as bevezetési hullám részeként a Microsoft arra készül, hogy kiterjedt, szerteágazó programot indít az IT-szakemberek, fejlesztők és partnerei számára, amelynek keretében globális oktatással, online és virtuális rendezvényekkel készíti fel az érintetteket az új termékek kínálta előnyök kiaknázására.

A Windows Vista lehetőségeinek maximálása

A Windows Vista operációs rendszer értékét bizonyítja az IDC „A Microsoft Windows Vista globális gazdasági hatása a követező évben” (The Economic Impact of Microsoft’s Windows Vista Worldwide in the Coming Year, 2007. július), címmel nemrégiben kiadott elemzése. A Microsoft megbízásából készült tanulmány azt vizsgálja, milyen lehetőségeket teremt a Windows Vista az üzleti szereplők számára a vizsgált időszakban. A tanulmányból kiderül, hogy a Microsoft Windows Vista lehetőséget nyújt a Microsoft partnerei számára, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat könnyen és célzottan juttassák el felhasználóik számára, az operációs rendszert, mintegy hordozófelületként használva. A Microsoft ma bemutatott új eszközei – a Windows Vista Hardware Assessment 2.0 és a Windows Vista Business Value Assessment – hozzásegítik a partnereket e lehetőség még teljesebb kiaknázásához, a felhasználói rendszer-bevezetés kihívásainak hatékony megoldására. Mindkét alkalmazás része annak az új WindowsŽ Partner Solutions programnak, amely a nagyvállalati rendszerszállítók és rendszerintegrátorok, számára biztosít támogatást ügyfeleik konkrét szükségleteihez igazodó, testre szabott megoldások fejlesztéséhez. A Windows Vista Hardware Assessment 2.0 segítségével a partnerek néhány órán belül felmérhetik, készen áll-e ügyfelük hardvere/eszközparkja a Windows Vista futtatására. Az új alkalmazás szolgáltatásai akár 25 ezer PC-ből álló hálózatnál is igénybe vehetők és a 2007-es Microsoft Office rendszer felmérését is támogatják. A partnerek számára elérhető másik új megoldás a Windows Vista Business Value Assessment. Az IDC és az Alinean Inc. közreműködésével kifejlesztett eszközzel a partnerek felmérhetik, milyen pénzügyi előnyre számíthatnak ügyfeleik a Windows Vista bevezetéséből. Ez az alkalmazás kimondottan a középvállalati szegmens igényeire készült.

A Microsoft újfent megerősítette elkötelezettségét, miszerint Windows Genuine Advantage (Eredeti Windows, Valódi Előny) programja keretében segít partnereinek harcba szállni a hamisított szoftverek forgalmazóival szemben. A cég azt is bejelentette, hogy e programját az ASAP Software Inc. és a Tata Consultancy Services Ltd. is támogatja. A Business Software Alliance adatai szerint a kalózszoftverek tavaly 40 milliárd dollárnál is több veszteséget okoztak az ágazatnak globális szinten.

A Microsoft megkönnyíti partnereinek az értékesítési lehetőségek maximális hasznosítását


A Microsoft ma bemutatott új eszközével a partnerek maximálisan kihasználhatják az értékesítési lehetőségeket. A Microsoft LicenseWise egykapus hozzáférést biztosít számukra az átfogó, naprakész termék- és licencinformációkhoz. A Microsoft LicenseWise segítségével a partnerek a licencinformációk szélesebb körét érhetik el, és – az ügyfélkapcsolatok erősítése érdekében – önállóan összeállíthatják, illetve testre szabhatják a megoldásokra vonatkozó ajánlatokat. A Microsoft LicenseWise a Microsoft Product Licensing Advisor megoldással együtt tökéletes, mindenkor kiváló minőségű és kiszámítható kommunikációval fűzi szorosabbra az együttműködést a partnerek és ügyfeleik között.

Új erőforrások: még több lehetőség a partnereknek

A Microsoft Infómunkás Üzletág ma bemutatott új és továbbfejlesztett erőforrásai új lehetőségekhez juttatják azokat a partnereket, akik a Microsofttal közösen szállítanak ügyfeleiknek infomunkás-megoldásokat. A partnerek új megoldásokat vehetnek igénybe a Microsoft Office rendszerplatformhoz, valamint új termékekhez és programokhoz férhetnek hozzá az Egységes Kommunikáció (Unified Communication), az üzleti intelligencia, a szoftver+szolgáltatás stratégia és a Microsoft Office üzleti alkalmazások szegmensében. Szintén fontos bejelentés a Microsoft Office Live Solution Developers program továbbfejlesztése, valamint az új Microsoft Office Business Applications OnRamp program és a Desktop ill. SharePointŽ Deployment Planning Services programok elindítása.

A Microsoft segíti partnereit a megoldásszállításban:


A Microsoft Partner Program 13 kompetencián keresztül segíti partnereit, hogy egységes és kiszámítható módon tudják értékhez juttatni ügyfeleiket, és mindenkor megkapják a munkájukat támogató előnyöket, eszközöket, információkat és üzleti lehetőségeket. A Microsoft két újabb kompetenciát vezet be a növekedési területek és lehetőségek támogatására:
ˇ    Hosting megoldások (korábban a Fejlett infrastruktúra-megoldások kompetencia egyik alterülete)
ˇ    Üzletiintelligencia-megoldások (korábban az Infomunkás kompetencia egyik alterülete)

A Microsoft Worldwide Partner Conference

A Microsoft globális partnerkonferenciájáról a virtuális rendezvény webhelyén, a http://partner.microsoft.com/digitalwpc címen olvasható részletes tájékoztatás. A látogatók élőben vagy felvételről megnézhetnek egyes nyitóelőadásokat, regisztrálhatnak prezentációk megtekintésére és bővebben tájékozódhatnak a konferencia híreiről és a kapcsolódó későbbi rendezvényekről.
A Microsoft Worldwide Partner Conference keretében a Microsoft partnerei megismerkedhetnek a főbb üzleti és marketingstratégiákkal, a Microsoft élvonalbeli termékeivel és információt szerezhetnek a piaci sikerük támogatására kidolgozott, speciális ügyfélmegoldásokról. Az értékesítés, a marketing, a szolgáltatások és a technológia témakörét lefedő informatív tanulási lehetőség mellett a globális partnerkonferencia ahhoz is ideális környezetet teremt, hogy a partnerek más cégektől és magától a Microsofttól is értékes ismereteket szerezzenek. Bővebben:
http://www.microsoft.com/partner/events/wwpartnerconference
https://partner.microsoft.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50