Flextronics-gyáravató Zalalövőn

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 10. 22:29
Zala megye kilencedik városa, a 3300 lakosú Zalalövő történetének legnagyobb ipari létesítményét, a Flextronics International (FI) 4000 négyzetméteres elektronikai gyáregységét avatta fel csütörtökön Fónagy János, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára.
- Az Európai Unió átlagának kétszerese, több mint hatszázalékos volt a magyar gazdaság első félévi növekedése, az ipar teljesítménye pedig 21 százalékkal nagyobb a tavalyinál. Ebben a dinamikus fejlődésben jelentős szerepük van az amerikai befektetőknek - hangsúlyozta beszédében Fónagy János.

Kiemelte: jó nyugtázni, hogy az FI nyíregyházi gyárának létesítése által az amerikai tőke átment a Dunán is. A világcég gyáraival egyben csúcstechnológiát, új módszereket és szemléletet hozott a magyar gazdaságba.

Az államtitkár által a megyei és helyi vezetők kíséretében felavatott zalalövői gyár építése 600 millió forintba került. A kezdeti időszakban 240, a magas munkanélküliségű göcseji-őrségi körzetben élő embert foglalkoztat, közülük 60 műszaki-szellemi munkát végez. A Flextronics zalalövői gyárában a Philips cég háztartási gépeihez gyártanak elektronikai alaplapokat. A gyáravatást megelőző őszi próbatermelés során közel egymilliárd forint értékű terméket állítottak elő - közölte az MTI-vel Devecz Miklós, az új gyár igazgatója.

Kulcsszavak: +céginfo Flextronics

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36