A Huawei-é a második legtöbb szabadalom Európában

Az innováció áll a mobiltelefonok berobbanásának a hátterében

forrás: Prím Online, 2017. március 14. 10:56

Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) jelentése szerint 2016-ban, miként az elmúlt két évben is, a Huawei jelentette be a legtöbb szabadalmat Európában a digitális kommunikáció területén. 

A vállalat az összes szabadalmi bejelentést tartalmazó európai rangsorban 2390 szabadalommal a második helyre lépett, emellett a kínai cég kapta a hetedik legtöbb, összesen 924 szabadalmi engedélyt tavaly. 

 

A Huawei az elmúlt években jelentős hangsúlyt fektetett új technológiák fejlesztésére, valamint saját szellemi tulajdon-tartalékának felépítésére. A vállalat bevételének több mint 10 százalékát minden évben kutatás-fejlesztésre fordítja. Jelenleg a cégnek 15 kutatási-fejlesztési központja és 36 ügyfelekkel együtt működtetett innovációs központja van világszerte, amelyekből a legtöbb Európában található – többek között Belgiumban, Finnországban, Franciaországban, Írországban, Olaszországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban és Németországban. Ez utóbbiban található a Leica optikai vállalattal közösen alapított Max Berek fejlesztési központ is. A vállalat szerint csak az újításokkal tartható fenn az impozáns dinamikus növekedés.

 

Az EPO adatai szerint 2016-ban közel 160 ezer szabadalmi bejelentés érkezett hozzájuk, ezen belül Kínából 7150, amely mintegy 25 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest. Benoît Battistelli, az EPO elnöke szerint a Kínából érkezett szabadalmi bejelentések számának rendkívüli megnövekedése összefüggésben áll az ország gazdasági fejlődésével, Kína gazdaságának globálissá válásával, és azzal az ösztönözéssel, hogy vállalatai szálljanak versenybe a globális piacon is.

 

A Huawei Technologies, mint a legnagyobb kínai magánvállalat, immár harmadik alkalommal került a digitális kommunikáció területének élére, megelőzve például a Microsoftot és a Samsungot is. A Huaweinél a K+F kulcsfontosságú területté nőtte ki magát az elmúlt években, a technológiai újításoknak és a fogyasztói igények kiszolgálásának köszönhetően pedig a vállalat fogyasztói üzletága rohamosan növelte eladásait 2016-ban is. 

 

A Gartner legfrissebb, 2017. február 25-én közzétett jelentése szerint 2016 negyedik negyedévében és az egész évben a Huawei volt a világ harmadik legnagyobb okostelefon eladója. A vállalat 40,8 millió okostelefont értékesített a negyedik negyedévben, ez a globális piac 9,5 százalékát jelenti, összességében pedig 139 millió okostelefont szállított le 2016-ban világszerte.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15