Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 4. 13:40

Hazai szoftvercég került a világ egyik legrangosabb HR versenyének shortlistjére. Az Investors in People Awards több kategóriában keresi a legjobb szervezeteket, ahol díjesélyesként először jelölt egy magyar cég, az SAP Hungary Kft.

A nemzetközi megmérettetésen olyan vállalatok, intézmények indulhattak, amelyek előzőleg átestek a brit székhelyű társaság minősítésén. A világ 75 országában több mint 14 000 szervezet szerzett ilyen akkreditációt az elmúlt 25 évben. Az Investors in People Standard minősítése világszerte egyet jelent a szervezeti kiválósággal.

 

Magyar vállalat eddig még sohasem került ilyen magasra

Idén három kategóriában -év munkáltatója, szakterületek szervezeti működése, egyéni díjak- keresi a legjobb gyakorlatokkal dolgozó vállalatokat az Investors in People Awards rendszere. A zsűri többlépcsős folyamat során értékeli a pályázatokat, amelynek része a nemzetközi benchmarkok alapján történő összehasonlítás is. Az SAP Hungary Kft. az év munkáltatói díjának rövidített listájára került a 250-4999 főt foglalkoztató vállalatok között. Itt délkelet-ázsiai és brit szervezetekkel versenyez a hazai szoftvercég. A díjat Londonban, egy nagyszabású gála keretében hirdetik ki, november 23-án.

 

A nevezés előzménye, hogy a szoftvercég tavaly nyerte el a „Magyarország Legkiválóbb Vállalata” díjat a „felhatalmazás és részvétel kultúrája” kategóriában az Investors in People hazai szervezetétől, egyben a régió egyik legmagasabb (Gold) minősítését kapta meg.

 

“Azt gondoljuk, HR gyakorlataink nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Ennek egyik alapja, hogy kihasználjuk a legújabb informatikai fejlesztéseket. Ez olyan területeken is versenyelőnyt ad számunkra, mint az új tehetségek megtalálása, vagy a munkatársi elégedettség növelése. A másik fontos pillér a felhatalmazó kultúra, és hogy a munkatársak, az egyén sikerességére úgy tekintünk, mint a vállalati eredmény és fejlődés záloga” -mondta el Horváth Krisztina, az SAP Hungary Kft. HR vezetője. 

 

A szoftvercégnél több éve folyamatos a nagyarányú bővülés, hamarosan az ezredik munkatársukat köszöntik. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15