Programozni tanít a jövő iskolája: világelső a magyar Logiscool

Eddig több, mint 10 000 gyerekkel szerettették meg a programozást, már hét országban, saját oktatási platformmal tanít a Logiscool

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 6. 15:17

Hét országban működik már az élményalapú programozósuli, ahol játékosan tanulnak programozni a gyerekek. A saját területén világelső, magyar tulajdonú Logiscoolban 3,5 év alatt több, mint tízezer 6-18 éves diák kezdett el tanulni. Magyarországon harmincnégy helyen, külföldön további hat országban vannak jelen és a teljes hálózaton belüli éves bevételük várhatóan meghaladja az egymilliárd forintot.

Horvátország és Kuvait csatlakozásával már hét országban van jelen a Logiscool. A játékosan programozni tanító, magyar tulajdonú vállalkozás kevesebb, mint négy év alatt tízezernél is több 6-18 éves diákkal barátkoztatta meg az informatikát, és a franchise rendszerű, tantermi programozás tanítás terén világelső. A Logiscool Budaörsön indult, mára világszerte negyvenkét helyszínen működik, és mind az iskolák, mind a diákok száma is dinamikusan nő. Magyarországon harmincnégy helyen elérhetőek, a kontinensen a horvát piac mellett Ausztriában, Svájcban, Csehországban és Szlovákiában tanítanak. A magyar tulajdonú vállalkozás teljes hálózaton belüli éves bevétele a tervek szerint meghaladja majd az egymilliárd forintot.

 

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy már több, mint tízezer diákunk van, és a szeptemberi beiratkozási időszakban ez a szám percről-percre nő, hiszen egyre több szülő keres olyan elfoglaltságot, ahol a gyerek jól is érzi magát és hasznos tudást is kap” - mondta Dr. Breuer Anita ügyvezető igazgató a Logiscool sajtótájékoztatóján.

 

Balogh Péter szerint a legfontosabb, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan gondolkodnak a gépek. Az NNG alapítója, a Logiscool egyik befektetőjeként fontosnak tartja, hogy a Logiscool az egyik legsikeresebb, de mindenképpen a legnagyobb üzleti potenciállal rendelkező, Magyarországról indult franchise rendszer.

 

 

„Észrevétlenül” tanult digitális írástudás

A gyerekbarát és inspiráló környezetben lelkes egyetemista oktatók játékos formában magyarázzák el a tananyagot, s a foglalkozásokon alapvetően saját számítógépes játékokat fejleszthetnek a diákok. A 6-18 éves gyerekeknek szóló tanfolyamokon és nyári táborokban ugyanakkor nem csak leendő programozókat oktatnak: a cél a pár éven belül alapelvárásnak tekinthető digitális írástudás átadása. Sőt, a tapasztalatok szerint a résztvevő gyerekek logikai, problémamegoldó, prezentációs készsége és algoritmikus gondolkodása is javul, illetve a kudarcokból is könnyebben tanulnak. Nem feltétlen csak programozók képzése a cél, de a cég saját fejlesztésű, online elérhető oktatási platformján, valódi újdonságként, az írott programnyelv és a játékos, blokkos szerkezet közötti átjárhatóságot is biztosítják. A Scoolcode platform figyelembe veszi a diák életkorát és tudásszintjét, és segítségével folyamatos fejlődési lehetőséget és sikerélményt kapnak azok a gyerekek is, akiket komolyabban is érdekel a programozás.

 

„A Logiscoolban tanuló legtöbb gyerek leendő munkahelye még nem is létezik: iskolánkban a nagyon gyorsan változó világra készítjük fel őket, ahol fontosabb lesz a programozói gondolkodás, mint egy konkrét programnyelv ismerete” - mondta Csitári Gyula, a cég stratégiai igazgatója.

 

A Logiscool oktatói fiatal egyetemisták, akiknek kiváló munkalehetőséget biztosít a programozás tanítás, és van köztük olyan is, aki diákként került először kapcsolatba az iskolával és ma már a másik oldalon segít a kisebbeknek.

 

 

Tudatos és trendi szülők

A Logiscool a Játékos Lét kutató céggel felmérést is végzett a logiscoolos gyermekek szülei körében: a megkérdezettek nagy része tudatosan keresi annak lehetőségét, hogy gyerekét külön informatikai képzésre írassa be, hiszen egyértelmű számukra, hogy a digitális írástudás elsajátítása manapság már létfontosságú készség. A legtöbben úgy vélik, a Logiscoolban tanultak mindenképpen hasznosak lesznek, akár közvetlenül, akár közvetetten foglalkozik majd az informatikával a gyerek. A többség elvárása, hogy játékos formában és gyakorlatorientált módon vezessék be a fiatalokat az informatika és a programozás világába. A felmérésből az is kiderült, hogy szülői szemszögből a Logiscool képzés során a gyermek a gyakorlatiasságot, a játékosságot, az alkotást, valamint az általa elkészített projektek bemutatását élvezi a legjobban.

 

 

Biztosabb életpálya

A digitális oktatás fejlesztése és előtérbe helyezése azért is fontos, mivel jelenleg a magyarországi munkaerőpiacról több, mint huszonkétezer programozó hiányzik. Pedig ennek a tudásnak a megszerzése minden szempontból előnyös. Egy kutatás szerint az Egyesült Államokban például a legjobban fizető állások nagyjából feléhez általában szükséges vagy elvárt a programozói készség. A Logiscool az Európai Unió felől is figyelmet kap: a magyar cég az EU Digital skills and jobs coalition szervezetének konferenciáján másodszor vesz majd részt Brüsszelben. A szervezetnél is kiemelt hangsúlyt fektetnek a digitális írástudás terjesztésére, hiszen az EU-ban összesen több százezer betöltetlen programozói állás van.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15