Új informatikai eszközökkel kezdik az iskolák az újévet

forrás: Prím Online, 2017. december 26. 09:24

Minden iskolába megérkeztek azok az informatikai eszközök, amelyeket a Klebelsberg Központ szerzett be közel 6,3 milliárd forintért a Közép-Magyarországi Régióban működő 15 tankerületi központ által fenntartott intézményeknek. 

Összesen mintegy 41 ezer laptoppal, monitorral, számítógéppel és projektorral bővült az intézmények digitális eszközparkja. Az eszközök a tanulólétszám és az iskolák szükségletei alapján kerültek szétosztásra.

 

A beszerzés összesen 650 köznevelési intézményt érint, az általános iskolák és középiskolák mellett az alapfokú művészetoktatási intézmények, a gyógypedagógiai intézmények és szakszolgálatok is részesültek a beszerzésből.

 

A konvergencia régiókban az állami fenntartású iskolák a közeljövőben összesen mintegy 20 milliárd forint értékben kapnak infokommunikációs eszközöket. Ennek köszönhetően 2018-ban az ország teljes területén modern informatikai eszközök segítik a gyermekeket, fiatalokat a tanulásban, valamint a pedagógusokat a munkájukban.

 

A kormány számára stratégiai fontosságú kérdés a köznevelési rendszer fejlesztése, számára minden gyermek egyformán fontos, bármely településen járjon iskolába. Ezért fordít jelentős forrásokat az infrastrukturális feltételek biztosítására, támogatja minden eszközzel a digitális kompetenciafejlesztés feltételeinek javítását.

 

Klebelsberg Központ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50