Indul az old-media new-mediuma

, 2000. november 28. 18:00
Mint azt Kelemen Gábor, a TV2 online igazgatója, a közelmúltban szerkesztőnknek elmondta, az önálló márkanév (lapnév) alatt elindított Korridor című online magazin rekordidő alatt szeretne az élre törni. A sajtónak ma bemutatkozó portál eséllyel veszi fel a harcot akár a piacvezető Origóval vagy Index-szel, hiszen egyik mögött sem áll egy több milliós nézettségű hagyományos média, amely direkt és indirekt eszközökkel állandóan a figyelem középpontjába tudja hozni a Korridort.
A nézők már az elmúlt napokban is tapasztalhatták, hogy különböző hírcsemegék, izgalmas oknyomozó cikkanyagok először a TV2 online újságjára kerülnek fel, a TV2 műsorai azután forrásként nevezik meg a Korridort. A fordított kapcsolatot is tudatosan építik a siteba, vagyis – mint az a sajtótájékoztatón elhangzott – az ugyanabba a tulajdonba tartozó két médium kölcsönösen épít egymásra, egyik erősíti a másikat.

- A Korridor (www.korridor.hu) a konvergenciának, mint nemzetközi trendnek az első magyarországi jelensége. Eszerint a régi, hagyományos média - mint a televízió, a rádió - és az új kommunikációs csatorna, az internet összefonódik. - mondta Kelemen Gábor Internet-igazgató a Tv2 székházában tartott sajtótájékoztatón.

A Korridor portál érdekessége: a jól kidolgozott és magyarított Google kereső program, az internet-címeket tematikusan rendszerező Hálóvilág webkatalógus, a szórakoztató Sztárvilág, a Bura közösségi egészségmagazin. A Korridor ars poétikája: televízió az interneten, internet a televízióban. Így a Tv2 "Tények" híranyagait, filmjeit is magába foglaló önálló hírszerkesztőséget működtet a portál.

A Korridor – egyebek között – erőteljesen kíván foglalkozni az informatikával, internettel is, ebben részben vetélytársa, részben partnere lesz a Prímnek, esetünkben a coopetition (a competition és a cooperation szavak amerikai összetétele manapság a coopetition) abban áll majd, hogy az önálló hírekből és több forrásból építkező Korridor számítástechnikai rovat egyik forrása épp a Prím lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14