A sex.com tulajdonost vált

Tóth Kristóf, 2000. november 28. 22:58
Bírósági határozat született arról, hogy annak az embernek, aki a sex.com kikötőből egy több millió dolláros üzletet varázsolt, vissza kell adnia a címet az eredeti, immár jogos tulajdonosnak.
Az eljárás során a felek az internet legértékesebb webcíméért szálltak harcba, a sex.com-ért. James Ware bíró elrendelte, hogy Stephen Cohen-nek, aki nagy üzletet csinált a kikötőből, vissza kell adnia a címet Gary Kremen-nek, egy san franciscoi vállalkozónak, aki még 1994-ben regisztráltatta a domaint, az internetes korszak hajnalán.

"Én csak egy kis hal vagyok. Itt ez a nagy hal, aki egy egész birodalmat épített fel magának csalással. Éppen ezért nagyon örülök a döntésnek." - nyilatkozta az örömmámorban úszó Gary Kremen. Stephen Cohen nem válaszolt azokra a felkérésekre, melyekben riportra hívták a férfit. Az ügyvédei sem kívántak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Gary Kremen ügyvédei szerint Stephen Cohen 1995-ben szerezte meg a sex.com címet, úgy, hogy egy hamis dokumentumot juttatott el a Network Solutions Inc.-nek, mellyel a webcím tulajdonjogának az átruházását igazolta. A Network Solutions Inc. ellenőrzi a címek kiutalását. Az ügyvédek szerint a kikötő egy nap alatt legalább 25 millió találatot kap, az ára ezért eléri a 100 millió dollárt.

Az bizonyos, hogy Stephen Cohen sikeres volt, hiszen fizetése elérte a 17 millió dollárt, ezen kívül 100 millió dollárja részvényekben fekszik.

Az egy szóból álló webcímek, mint például a business.com, komoly értéket képviselnek az interneten. Mivel a szexipar húzóágnak számít a való világban, várható volt, hogy a sex.com lesz a legértékesebb webcím a hálózaton.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55