Arcfelismerő szoftver notebookokhoz

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 30. 23:17
Az IBM bejelentette, hogy elkezdi szállítani az új arcfelismerő szoftverét, amelyet elsősorban a ThinkPad notebook-családjához fejlesztett ki.
A cég az új szoftverénél az úgynevezett FaceIt technológiát alkalmazza. Ehhez elkezdődött a díjnyertes UltraPort kamera szállítása is, amely opcionálisan rendelhető meg a ThinPad A, T és X szériájú notebookokhoz. Az UltraPort kamera a hordozható számítógépek kijelzőjének felső részén kap helyet.

Az új IBM-szoftver tulajdonképpen hasonlóan viselkedik, mint egy hagyományos képernyővédő program. A FaceIt technológiával készült szoftvernek azonban az elsődleges célja az adatvédelem és a hozzáférési jogosultságok szabályozása. Mindezt nagyon felhasználóbarát módon teszi meg.

A hagyományos képernyővédő szoftverekhez hasonlóan, amíg a felhasználó nem használja a számítógépet, addig a képernyőn nem jelenik meg a munkaasztal. Ha viszont az UltraPort kamera látómezőjébe belekerül egy emberi arc, akkor azt az új szoftver elkezdi megvizsgálni. Ha egy belépésre jogosult felhasználót ismer fel, akkor visszatölti a munkaasztalt azzal a beállítással, amivel a kilépéskor befejeződött a munka.

Az arcfelismerő rendszerek még csak most kezdenek elterjedni, hasonlóan az ujjlenyomat-vizsgáló rendszerekhez. Mindkét technológia a notebookok védelmét szolgálja, illetve mindegyik nagyon eredményes és gyors azonosítást tesz lehetővé.

Kulcsszavak: IBM security notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36