24 órás internetes rádió

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 1. 00:08
Péntektől hivatalosan is megkezdi működését az első magyar 24 órás internetes rádió - jelentették be a szolgáltatás vezetői csütörtökön, Budapesten.
A www.indexradio.hu internetcímen elérhető "csatornán" folyamatosan frissülő hírek, információk és az ezekhez kapcsolódó háttérműsorok mellett sport-, utazás-, autós-, divat- és mozimagazinok szórakoztatják az érdeklődőket.

Az adásokhoz kapcsolódó interaktív beszélgetőcsatorna segítségével vitába szállhatnak a hallgatók a műsorvezetőkkel és egymással is. Az adás hallgatása közben az oldalra látogatóknak lehetőségük nyílik, hogy információkat szerezzenek az éppen elhangzó zeneszámokról, a rádió stúdiójában elhelyezett úgynevezett webkamerák pedig folyamatos mozgóképeket közvetítenek a műsorvezetők tevékenységéről.

Az internetes rádiónak nyolc állandó munkatársa van, és több mint húszan segítik a munkát külsősként. Falus Dániel, az indexradio.hu kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy zenearchívumukban több mint ezerórányi, különböző stílusokból álló zeneszám van. Elmondása szerint a rádió technikai feltételei lehetővé teszik, hogy a lassabb internet-hozzáféréssel és a gyors adatátvitellel rendelkezők egyaránt élvezhető minőségben hallgathassák a műsorokat.

Kulcsszavak: rádió onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14