Legfelsőbb bírósági döntés a postatender ügyében

, 2000. december 1. 16:07
A Legfelsőbb Bíróság 2000. november 28-i ítélete a Közbeszerzési Döntőbi-zottság korábbi határozatát jogszabálysértőnek nyilvánította. A jogerős ítélet értelmében a postatender győztese a PanTel és a GTS konzorciuma.
A Legfelsőbb Bíróság 2000. november 28-án meghozta másodfokú ítéletét a PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. és a GTS Magyarország Távközlési Kft. által kezdeményezett perben, melyet a Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottság postatenderre vonatkozó határozatának felülvizsgálata céljából indított a két cég.

A Magyar Posta 1999 augusztusában közbeszerzési tendert írt ki távközlési fej-lesztések megvalósítására a postai szolgáltatások modernizálása érdekében. 1999 decemberében a tenderen a PanTel Rt. és a GTS Kft. által alkotott konzorciumot hirdették ki győztesként. A két alternatív szolgáltató számára sikert hozó döntést azonban a Matáv a Közbeszerzési Döntőbizottság fórumán megtámadta. Ennek alapján a döntőbizottság 2000. január 24-i határozatában eredménytelennek nyilvánította a postatendert. Határozatában kifejtette, hogy a kötbérfizetési kötelezettségekre vonatkozó pályázati kiírási feltételeket a pályázók nem kiírásszerűen vállalták, ezért ajánlataik érvénytelenek. A határozatot követően a PanTel és a GTS azonnal bírósághoz fordult jogorvoslatért. A Fővárosi Bíróság első fokon megerősítette a döntőbizottság döntését. Ezt követően a PanTel és a GTS fellebbezett.

A fellebbezés eredményeként a Legfelsőbb Bíróság 2000. november 28-i jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság első fokon hozott határozatát megsemmisítette és a PanTel Rt. és a GTS Kft. ajánlatát érvényesnek nyilvánította. Ezzel a bírósági döntéssel a Magyar Posta Rt. tenderének győztese a PanTel-GTS konzorcium.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50