Változás a Magyar Telekom élén

forrás: Prím Online, 2018. április 24. 11:09

Christopher Mattheisen vezérigazgató 2018. július 1-i hatállyal lemond és távozik a Magyar Telekomtól. A Társaság új vezérigazgatója Rékasi Tibor lesz.

2018. április 23-i ülésén a Magyar Telekom Igazgatósága Christopher Mattheisen saját kezdeményezése alapján a vezérigazgató munkaszerződésének 2018. július 1-i hatállyal történő megszüntetéséről döntött. Christopher Mattheisen ugyanezen hatállyal a Társaság Igazgatóságából lemond. Az Igazgatóság 2018. július 1-i hatállyal Rékasi Tibort nevezte ki vezérigazgatónak. Az új vezérigazgató a Társaság Igazgatóságának is tagja lesz 2018. július 1-t követően.  

 

Christopher Mattheisen 2006 decembere óta a Magyar Telekom vezérigazgatója, Igazgatóságának tagja és hosszú ideig elnöke is volt. Előtte négy évig a vezetékes üzletágért felelős vezérigazgató-helyettes volt, magyarországi karrierjét 1993-ban a Westel 900 marketing és értékesítési igazgatójaként kezdte.  

 

Rékasi Tibor 2017 január óta a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. 10 éve csatlakozott a Telekom Csoporthoz, először az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként, majd a T-Systems Magyarország értékesítési vezérigazgató-helyettese és 2013-tól vezérigazgatója volt.

 

Tegnapi ülésén az Igazgatóság Rékasi Tibor jelenlegi pozíciójában történő utódlásáról is döntött: a lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes 2018. július 1-től Szabó Melinda lesz. Szabó Melinda a közelmúltig az egyik magyarországi mobilszolgáltató kis- és középvállalatokért felelős értékesítési és marketing vezetője volt. Korábban hosszú időn át a Telekomban látott el különböző vezetői feladatokat, 2013 végéig a lakossági területért felelős marketing igazgató volt.

 

A Deutsche Telekom vezérigazgatója, Timotheus Höttges a bejelentés kapcsán elmondta: “Chris kulcsszerepet játszott az utóbbi bő tíz évben üzleti sikereinkben, irányításával a Telekom Csoport kivételes eredményeket ért el a vállalati és a lakossági területen is és a Telekomot közelebb vitte a magyar társadalomhoz. Kiemelném, hogy Chris végig hű maradt a Telekom értékeihez és elveihez. Köszönjük nagyszerű munkáját és a legjobbakat kívánjuk neki. Egyidejűleg szeretném üdvözölni Rékasi Tibort új szerepében; kinevezése jól szimbolizálja a tehetség és teljesítmény vállalaton belüli elismerését és támogatását.”

 

Lemondása kapcsán Chris Mattheisen a következőket mondta: "Nagyon büszke vagyok arra, hogy több mint 11 éven keresztül vezérigazgatóként vezethettem a Magyar Telekomot. Ma a Telekom minden szegmensben piacvezető, hálózata a világ legjobbjai között szerepel és az integrált infokommunikációs szolgáltató mintaképe. Ugyanilyen büszkeséggel tölt el, hogy vállalatunkat az innováció és az együttműködés kultúrája, valamint a fenntarthatóság iránti elkötelezettség jellemzi. Úgy éreztem, hogy ez az ideális időpont, hogy átadjam a stafétabotot utódomnak, Rékasi Tibornak, akiben megvan a világos elképzelés és a képesség is ahhoz, hogy a vállalatot további sikerekre vezesse. Tibor, mint utód természetes választás, hiszen IT és rendszerintegrációs területen szerzett tapasztalata mellett jelentős sikereket ért el a távközlés terén is, az utóbbi másfél évben eredményesen vezette a lakossági területet.”  Christopher Mattheisen a jövőben saját vállalkozásokkal kíván foglalkozni.

  

Rékasi Tibor kinevezése kapcsán elmondta: “Hatalmas megtiszteltetés és kihívás Magyarország vezető infokommunikációs vállalatának élén állni. Új szerepemben változatlan lendülettel kívánom folytatni az ügyfelekért végzett munkámat, minden telekomos kollégára támaszkodva: ők az eddigi és a jövőbeni sikereink kulcsszereplői. Hálás vagyok Chrisnek, hogy egy kiváló helyzetben lévő és a jövőbeni sikerekhez mindennel felvértezett vállalatot ad át. Nagy örömömre szolgál, hogy Szabó Melinda visszatér hozzánk, és lakossági vezérigazgató-helyettesként utódom lesz: két évtizedes, a távközlés különböző területein szerzett tapasztalata tökéletes alap arra, hogy elérjük a lakossági ügyfelekkel kapcsolatban kitűzött ambiciózus céljainkat.”  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15