HostLogic: sajtónyilvánosság elé lépett a hazai piac első ASP szolgáltatója

Kovács Attila, 2000. december 5. 22:07
November 5-én bemutatkozott a sajtónak az 1999-ben a floridai Boca Ratonban alakult HostLogic ASP (Application Service Provider) szolgáltató magyarországi leányvállalata, amely ez év első felétől SAP alapú integrált üzleti alkalmazások interneten keresztüli bérlését kínálja főleg közepes méretű vállalatoknak.
Az első és eddig egyetlen hazai felhasználó a MatávKábelTV Kft., ám a HostLogic 2001-ben már 1-1,5 millió dolláros árbevételt tervez alkalmazás-outsourcing, ASP és ún. MAP(Managed Application Provider) tevékenységekből. A már 3 kontinens 8 országában jelen lévő HostLogic az értékesítés mellett Budapesten termékfejlesztéssel is foglalkozik: ERP megoldása a mySAP.com szoftverre épülő Smart Enterprise, amellyel az 1-10 milliárd forint árbevételű, 100-1000 alkalmazottal rendelkező, saját IT erőforrásokat kímélni szándékozó cégeket célozzák meg.

További fókuszterületeik: előre konfigurált vertikális, ún. "best practice" üzleti megoldások, illetve nagy számviteli, pénzügyi, ún. "osztott" szolgáltatások nyújtása az ASP technológiát igénylőknek. A sajtótájékoztatón a Microsoft képviseletében Gaál Péter marketing igazgató bejelentette, hogy a HostLogic Magyarország a rövidesen megkötendő megállapodás értelmében a Microsoft Magyarország első hazai ASP szolgáltató partnere lesz, ezáltal az MS alkalmazásokra is kiterjeszti ASP tevékenységét, mégpedig a Microsoft .NET technológiára alapozva. Gaál szerint az MS ASP licence 2001. elejétől lesz elérhető.

Kulcsszavak: ASP HostLogic +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50