GVH: legyen Pannon és Vodafone előfizetés is a MatávPontokban

Kovács Attila, 2000. december 6. 13:58
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) újabb ügyben hozott elmarasztaló ítéletet a Matáv Rt. ellen.
A GVH Versenytanácsa 2000. februárjában meghozott határozatával engedélyezte, hogy a Matáv irányítást szerezzen a Westel Rádiótelefon Kft. és a Westel Mobil Távközlési Rt. felett - egyebek mellett- - az alábbi feltétellel:

"A Magyar Távközlési Rt. a Westel Rádiótelefon Kft. és a Westel Mobil Távközlési Rt részére teljesített szolgáltatások igénybevételét - azonos jogügylet esetén, azonos feltételekkel - valamennyi Magyarországon közcélú mobil rádiótelefon szolgáltatást nyújtó vállalkozás részére lehetővé teszi." Ez a feltétel azt jelentette, hogy a Matávnak a két Westel-céggel azonos feltételeket kell nyújtania a többi mobiltársaság számára is, tehát mindazon szolgáltatások elérését biztosítania kell, a Pannon GSM Rt. és a Vodafone-rendszert működtető V.R.A.M. Rt-nek is, amit a Westel-nek nyújt. A lefolytatott utóvizsgálat során a GVH megállapította, hogy a MATÁV Rt. ügyfélszolgálati irodáiban (az ún. MatávPontokon) csak Westel-előfizetési lehetőséget biztosított.

A 2000. december 5-én megtartott tárgyaláson hozott döntésével a GVH Versenytanácsa most arra kötelezte a Matáv Rt-t, hogy haladéktalanul tegye lehetővé a MatávPontokban a Vodafone és a Pannon előfizetési lehetőséget is, és amíg ezt a változtatást nem hajtja végre, napi 5000, azaz ötezer forint bírságot szabott ki rá. (Vagyis a Matávnak havonta kb. 150 ezer forintjába kerülhet, ha vagy amíg nem teljesíti, amire a GVH kötelezte).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50