Drót nélküli mp3-megoldások

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 6. 22:59
A Parthus bejelentette, hogy sikerült kifejlesztenie a világ első drót nélküli technológiára épülő mp3-megoldását.
Az új eljárást ma ismertette a cég a Bluetooth fejlesztői konferencián. A Parthus mp3-megoldás egy teljesen új alkalmazási területe a Bluetooth drót nélküli adatátvitelt lehetővé tevő technológiának.

A Parthus mp3-megoldása lehetővé teszi a digitális zene lejátszását, valamint a különböző helyeken tárolt mp3-fájlok megosztását. A Bluetooth technológia segítségével a felhasználó a számítógépéről vezetékek nélkül, közvetlenül áttöltheti a tömörített audiofájlokat az mp3-lejátszójára, vagy esetleg az mp3-képességekkel rendelkező mobiltelefonjára. Természetesen ezeknek az eszközöknek mind támogatniuk kell a Bluetooth technológiát. Ezeken kívül többek között arra is lehetőség van, hogy az elfoglalt üzleti vezetők letölthessék és meghallgathassák az üzleti találkozókra készített jegyzeteiket.

A mai bemutatón nem csak mp3-megoldásokról volt szó, hanem egy új, ugyancsak Bluetooth technológiára épülő GPS (Global Positioning System) rendszerről is. Ez hatékonyan összeköti a mobilinternetes eszközöket az eddig ismert GPS-berendezésekkel. Ezt a célt szolgálják az új BlueStream és NavStream technológiák is.

Kulcsszavak: Bluetooth mp3 MP3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55