A Nikon egy esküvői fényképezéssel foglalkozó lookbookot ad ki

forrás: Prím Online, 2018. június 5. 08:28

Nikon Európai Esküvői Közösségének 2017-es létrehozását követően a Nikon bemutatja első esküvői fényképezési lookbookját – egy illusztrált útmutatót a klasszikus, az aktuális és a feltörekvő trendekhez – a Nikon válogatott, kiemelkedő európai esküvői fotósokból és véleményvezérekből összeállított testületének előrejelzései alapján.

Saját portfólióikból merített ihletük és több éves tapasztalatuk alapján a Közösség tagjai három új esküvői fényképezési trendet jeleztek előre a 2018-as évre, amelyek véleményük szerint egyre nagyobb hangsúlyt fognak kapni az elkövetkezendő évek során. Míg az „arany órában” vagy „történetmesélő stílusban” való fényképezés örök klasszikus marad, a Közösség három olyan központi trendet azonosított, amelyek ettől a szezontól kezdve egyre jobban elterjednek. 

 

 

„Divatfotó stílus”, készítette: Ross Harvey, D750 és AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G használatával

 

 

„Egyszerűség”, készítette: Nadia Meli, D750 és AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G használatával

 

Divatfotó stílus

A felső kategóriás és az exkluzív, egyedi esküvői ruhák által adott inspiráció alapján a Közösség azt feltételezi, hogy egyre több pár próbál majd stílusosabb megjelenést csempészni fényképeikbe. A menyasszony az általa viselt exkluzív ruhának megfelelően „couture” stílusú fényképekre vágyik – eltávolodva a korábban népszerűnek számító, hagyományos, beállított fényképektől. 

 

Egyszerűség

Bizonyos fényképészeti stílusokat túlerőltettek: túl sok részletre koncentrálnak, és túlzott mértékben felhasználják az esküvői díszleteket. A Közösség ennek eredményeként a trend teljes „alaphelyzetbe állítására” számít. A Közösség előrejelzése alapján 2018-ban a párok egy része visszatér az alapvető értékekhez, és időtlen fényképek készítésére fognak törekedni, amelyek az egyszerűséget, tisztaságot és józan gondolkodást helyezik a középpontba. 

 

Csak profik

Egy olyan korban, ahol a közösségi média a napi rutin részévé vált, a Közösség észlelte már az olyan párok megjelenését, akik felkérik vendégeiket, hogy a házassági ceremónia alatt ne készítsenek és osszanak meg felvételeket. Ezzel összhangban úgy látják, egyre nagyobb mértékben támaszkodnak a professzionális esküvői fotósok munkájára. Mivel a vendégek teljes és osztatlan figyelmüket a párnak szentelik, a fényképész is könnyebben örökíthet meg minden természetes pillanatot és érzelmet. 

 

 

„Csak profik”, készítette: Chloé Lapeyssonnie D750 és AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED használatával

 

 

 „Egyszerűség”, készítette: Simona Smrčková és Kamil Saliba, D750 és AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G használatával

 

A Nikon Európai Esküvői Közösségének lookbookja Nikon fényképezőgépek és NIKKOR objektívek használatával, valódi esküvőkről készített, látványos képekkel van illusztrálva. A Közösség tagjai emellett megosztották ügyfeleiknél tapasztalt kedvenc klasszikus és jelenlegi trendjeiket is, mint a „vaku kreatív használata”, a „kontrasztos megvilágítás” és a „riport stílus”. 

 

A képek mellett a képstílusok reprodukálására vonatkozó, kezdő és tapasztalt esküvői fotósoknak szóló gyakorlati tippek és tanácsok is találhatók.   

 

A Nikon Európai Esküvői Közössége lookbookjának létrehozásában vállalt szerepéről Chloé Lapeyssonnie ezt mondta: „Az elmúlt évek során több száz esküvőn vettem részt, és testközelből követhettem az esküvői fényképezés evolúcióját. Remélem, hogy a Nikonnal együttműködésben feltárt trendek arra fogják ösztönözni a fotósokat, hogy folyamatos kihívások elé állítsák magukat, és új utakat keressenek a fényképezésben. A feltörekvő fotósok számára egyúttal bemutathatjuk, hogy milyen sokféle módon örökíthető meg egy esküvő. Nagyszerű élmény volt egy csapatban dolgozni és összevetni tapasztalatainkat a Nikon más fotósaival.” 

 

A Nikon lookbook online a Nikon Europe webhelyén érhető el: https://www.nikon.hu/hu_HU/learn_explore/wedding_photography/wedding_landing.page

A Nikon Európai Esküvői Közösségével kapcsolatos információk itt találhatók

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.europe-nikon.com.  

 

A lookbookban bemutatott Nikon felszerelések: 

Fényképezőgépvázak 

 

Objektívek 

 

Vaku

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50