5 milliárd dolláros IBM-stratégia

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2000. december 12. 20:43
Az IBM vezetői szerint a vállalat az elkövetkezendő három évben 1 milliárd dollárt tervez befektetni a Linux üzletágba, és újabb 4 milliárd dollárt az e-kereskedelembe.
Louis Gerstner elnök elmondta, hogy az összesen 5 milliárdos összeget elsősorban integrációra és infrastruktúrára szándékozzák áldozni, megkönnyítve ezzel a nehéz évek előtt álló e-kereskedelem jövőjét. Gerstner az eBusiness expo konferencián bejelentette, hogy cége az "e-business infrastructure" nevet adta a projektnek, melynek nevében az IBM már 2001-ben is 500 milliárd dollárt kíván a piaci szegmensen belül elkölteni, ez az összeg az idei tízszerese.

Gerstner bírálta azokat a vállalatokat, melyek csupán a gyors meggazdagodás lehetőségét látták az e-kereskedelemben. Az internet nem változtatta meg az alapvető vásárlási szokásokat, és bár nem kínál gyors nyereséget, hatalmas lehetőségek rejtőznek benne. A nyertesek azok közül kerülnek ki, akik kitartó munkát fektetnek az ágazatba. Gerstner emlékeztette a jelenlevőket, hogy az "e-kereskedelem" kifejezést maga az IBM dobta be a köztudatba, és cége az immáron stabilizálódó ágazat történetében fontos szerepet kíván játszani. Ehhez a megfelelő eszközt a Linux biztosítja, ezért az IBM 1500 fejlesztője azon dolgozik, hogy termékeiket Linux csereszabatossá tegyék - írja a ZDNet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14