Nyomtatórendszerekre szakosodott az IBM és a Ricoh közös vállalata

forrás Prim Online, 2007. június 18. 16:00

Az IBM és a Ricoh közös vállalatának létrehozásáról szóló januári bejelentést követően, 1200 alkalmazottal megkezdte működését az InfoPrint Solutions.

A januárban bejelentett összevonás keretében, a Ricoh – a világ egyik vezető digitális irodatechnikai megoldásokat kínáló vállalata – megvásárolta az IBM Nyomtatórendszerek Divízióját, hogy ezáltal erősítse piaci pozícióit a dokumentumkezelő és -feldolgozó megoldások, valamint a nagy teljesítményű nyomtatás területén. Az IBM Nyomtatórendszerek Divíziójából létrejött új vállalatban a Ricoh jelenleg 51%-ot birtokol, a fennmaradó 49% pedig a következő három év során fokozatosan kerül majd a Ricoh tulajdonába.

A közös vállalat jelenleg a világ 18 országában működik (Argentína, Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hong Kong, Olaszország, Japán, Mexikó, Peru, Szingapúr, Spanyolország, Svédország, Taiwan, az Egyesült Királyság és USA) és még az idei évben további bővülést tervez.

Az InfoPrint Solutions, mely az IBM 1 milliárd dollár éves bevételt eredményező Nyomtatórendszerek Divízióján alapul, továbbra is profitálhat az IBM kiterjedt nemzetközi disztribúciós és értékesítési hálózatának előnyeiből. Az IBM partnerei és dealerei ezután is kínálni fogják az InfoPrint nyomtatási megoldásait, miközben az InfoPrint Solutions lesz az IBM preferált globális nyomtatási megoldás szállítója. Az IBM további egy évig nyújt még szerviz szolgáltatásokat az InfoPrint Solutions részére egy szolgáltatási szerződés keretében, aminek következtében több mint ezer IBM karbantartási szakember lép be a közös vállalatba.

Az InfoPrint Solutions, az IBM több mint negyvenéves nyomtatási üzletágban szerzett tapasztalataira, a Ricoh irodai megoldások terén szerzett ismereteire valamint a két cég 20 éves közös innovációjára és fejlesztési törekvéseire alapoz. Ennek köszönhetően az új vállalat az irodapiac összes szegmensében komplex dokumentumkezelő és –feldolgozó rendszereket kínálhat.

A kezdeti sikert igazolja, hogy a januári megegyezés óta már több új és meglévő ügyfél is elkötelezte magát az újonnan létrejött közös vállalat mellett.

Kulcsszavak: +céginfo printer Ricoh IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50