Windows Media Player 8

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 13. 22:13
A Microsoft már nagy erőkkel dolgozik az új video- és audioformátumokon és az ezekkel kompatibilis Windows Media Player szoftverének 8-as verzióján.
A cég elsőször ma beszélt bővebben az új multimédiás szabványokról és alkalmazásokról. Ballmer nyilatkozott a Windows Media Audio és Video 8-ról, valamint a legújabb formátumokról és a Windows Media Player 8-ról is. Ez utóbbi szoftver már része lesz a Whistler operációs rendszernek. A Whistler nem más, mint a Windows soron következő verziója, amely már a cég .Net stratégiájára épül. A Microsoft ma a legújabb eszközét, a Windows Media Producert is bemutatta, amely nagyon hatékonyan támogatja a multimédiás anyagok létrehozását, szerkesztését és azok közzé tételét.

A Windows Media Audio és Video sokkal jobb jellemzőkkel rendelkezik, mint a jelenleg használt rivális formátumok, vagy Microsoft technológiák. Például a Windows Media Audio 8 közel CD minőséget produkál 48Kbps-on, szemben a WMA 7 96Kbps-os, vagy az MP3 128Kbps-os teljesítményével.

A Windows Media Video 8 is jelentős újításokat tartalmaz. Közel DVD minőséget biztosít 500Kbps mellett.

Ma a Whistler néhány új multimédiás jellemzője is kiderült. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a Windows Media Player 8-nak köszönhetően egy beépített DVD lejátszóval rendelkezik. Támogatja a videó-átvitelt a számítógép és a hordozható eszközök között. A Whistlerben egy új verziójú My Music könyvtár is megtalálható, amely számos információval fog szolgálni a benne tárolt zenékről és albumokról. A My Music és a My Picture (a My Documents könyvtárhoz hasonlóan) az úgynevezett top-level tulajdonsággal rendelkeznek, amely nagymértékben megkönnyíti az elérésüket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14