Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

forrás: Prím Online, 2019. január 12. 10:47

Együttműködésre lép az LG Electronics (LG) és a Microsoft: a két cég szándéknyilatkozatot írt alá az LG önvezetőautó- és infotainment-rendszereinek fejlesztésére. 

A partnerség értelmében az LG felgyorsítja meglévő digitális platformjának átalakítását az autóipar számára a Microsoft Azure felhő- és mesterségesintelligencia-technológiáinak, valamint az LG fejlesztés alatt álló „önvezető” szoftverének segítségével. Az önvezető járművek kulcsfontosságú növekedési területet jelentenek a cég számára.

 

Az LG a Microsoft mesterséges intelligencia terén szerzett tudását adaptálja saját járművezetést támogató rendszereibe (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), a sofőr állapotát ellenőrző kameráiba (Driver-Status Monitoring, DSM) és többcélú frontkamera-rendszereibe, valamint infotainment rendszereibe beépíti a Microsoft virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítóját (Virtual Assistant Solution Accelerator). Az Azure Data Box szolgáltatás révén az út közben rögzített adatok automatikusan feltölthetők a felhőbe, az így létrehozott könyvtár pedig segít az önvezető szoftvert még okosabbá tenni. 

 

 

Az LG tervei között szerepel továbbá, hogy a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazásával új, innovatív digitális fejlesztő- és tesztelőközpontokat hoz létre. A Microsoft Azure által támogatott nagyteljesítményű számítástechnika (HPC) és grafikus feldolgozóegység (GPU) nagymértékben lecsökkenti az LG önvezető szoftvere számára szükséges tanulásra és fejlődésre fordítandó időt. A városi utak és közlekedési minták megismerése, ami általában több mint egy napot venne igénybe, az Azure segítségével percek alatt meglehet.

 

Az Azure segíthet a sofőrök által előidézett változatos közlekedési szituációk felismerésében, vagy akár a gyalogosok és tárgyak közötti különbségtételben. Az Azure által támogatott szoftver ADAS-rendszerbe való beágyazásával a DSM és a többcélú frontkamera teljesítménye is jelentősen megnő. 

 

Amellett, hogy az Azure segíti az önvezető szoftvert a tanulásban, az AI-szolgáltatások számára egy hangvezérelt, virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítót is biztosít. Az Azure támogatásával az LG autós infotainment rendszerével a sofőrök többek között gyorsan és könnyen ellenőrizhetik a közlekedési körülményeket az utakon, kereshetnek közeli éttermeket, vagy elindíthatják kedvenc számaikat.

 

„Várakozásaink szerint a Microsoft fejlett felhőalapú infrastruktúrája és az LG gyorsan növekvő járműalkatrész-üzletága közösen a teljes önvezető autóipar fejlődését felgyorsítja majd” — mondta el Kim Jin-yong, az LG járműalkatrész-üzletágának elnöke. „Biztosak vagyunk benne, hogy a Microsoft és LG technológiák együttesen új viszonyítási alapot jelentenek majd az önvezető autók mesterséges intelligenciája terén.”

 

„Az LG és a Microsoft együtt formálja a közlekedés jövőjét” — nyilatkozta Sanjay Ravi, a Microsoft autóipari üzletágának ügyvezetője. „Közös munkánk révén az autógyártók termékei különleges, egyedi közlekedési élményt nyújthatnak majd, eddig ismeretlen szolgáltatások és bevételi források jöhetnek létre, végül pedig biztonságosabb, intelligensebb és fenntarthatóbb járművek kerülhetnek ki a gyárakból.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15