Animációs logó a Visától - u-commerce

, 2000. december 20. 13:02
A Visa International a fizetőkártya-üzletágban elsőként, egyedi hangeffektussal kombinált, új animációs logót vezet be. Az új animációs logó és a hozzá kapcsolt hangeffektus azt jelzi, hogy a PC-n, mobiltelefonon, PDA-n vagy más, fizikai plasztiklap alkalmazása nélkül működő eszközön keresztül kezdeményezett fizetés Visa termék segítségével történik.
„A navigációs útjelzőként funkcionáló animációs logó és hangeffektus különösen akkor hasznos, ha a szolgáltatás személyes jellege a tranzakció során egyébként nem biztosítható” – nyilatkozta Radu Obreja, a Visa International CEMEA régióért felelős elnökhelyettese.

A Visa várakozásai szerint a fizetési piacon hamarosan kialakul a u-commerce-ként emlegetett univerzális kereskedelem, amelybe tér- és időbeli megkötöttség nélkül, bárki, bármilyen módon, számos modern fizetési eszköz (pl. mobiltelefon, PDA vagy set-top box) segítségével bekapcsolódhat.

Az új tranzakciós csatornákban a Visa márka animációs logója (zászlója) a művelet kezdetekor mintegy két másodpercre tűnik fel, a Visa-hangeffektus pedig tájékoztatja a vásárlót, hogy a Visa fizetési környezetében tartózkodik.

Az animációs logó használata a jelenleg fejlesztés alatt álló, új technológiai termékek megjelenésével párhuzamosan tovább bővül majd, néhány éven belül pedig a világ piacainak legnagyobb részén látható és hallható lesz. Lengyelországban jelenleg folyik az akusztikai elemet tartalmazó új logót népszerűsítő rádiós reklámkampány. A Visa többféle felhasználási területen szeretné alkalmazni az új logót, többek között a Visa weboldalra (www.visa.com) történő bejelentkezés és a fizetési tranzakciók lebonyolításának részeként.

Az új logót a különféle interaktív tranzakciós csatornákkal kapcsolatos stratégiai, márkaépítési és technológiai szolgáltatásokra szakosodott, vezető nemzetközi e-business fejlesztőcég, az AGENCY.COM készítette a Visa részére.

Kulcsszavak: Visa e-commerce +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50