Matáv: minimális előny a MakTelért folyó versenyben

MTI Sajtóadatbank, 2000. december 21. 09:41
Mintegy kétmillió márkával vezet a Matáv vezette konzorcium a MakTel Macedón Távközlési Vállalat privatizációs tenderén.
Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján közölte: a MakTel 51 százalékáért, 710 millió márkát hajlandó fizetni a Matáv, de az ajánlatnak része egy hároméves beruházási terv is, amelyet a vétel lezárulta után már a MakTel saját maga hajtana végre. A döntés természetesen a macedón kormány joga.

A macedón kormány - ahogyan azt az MTI is hírül adta - korábban azt jelezte, hogy a Matáv több hosszú távú befektetést ígér, mint görög vetélytársa, az OTE. A macedón közlekedési miniszter által korábban közzétett adatok szerint a magyar távközlési társaság ajánlata összességében 618,2 millió eruróra, míg a görög cégé 608,3 millió euróra vonatkozik.

A Maktel privatizációs tenderéről a kormánydöntés a jövő héten várható, s a tervek szerint a szerződést még az idén aláírják.

Az egyetlen macedón telefontársaság Dél-Kelet-Európa egyik legjobb távközlési szolgáltatója, amely Alcatel és Siemens berendezéseket használ. A cég piaci értéke külföldi szakértők szerint 1 milliárd dollárra tehető.

A térségben a Matáv Bulgáriában is kifejezte érdeklődését, ott azonban végül is nem vett részt az egyik mobilszolgáltatóért indított tenderen. Azonban még szerezhet érdekeltséget Bulgáriában, ha részt vesz a bolgár vezetékes szolgáltató privatizációjában, amelyet az eddigi elképzelések szerint együtt értékesítenek a harmadik GSM-koncesszióval.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55