Time Warner: megnyert per Potter-címek ügyében

FeriMesz , 2000. december 21. 22:16
Az amerikai médiakonszern, a Time Warner több mint 70 Harry Potter-internetcím ügyében folyó pert nyert. A szellemi tulajdont képviselő világszervezet, a WIPO december 21-én Genfben közzétette: a bíróság egy kis kaliforniai céget arra kötelezett, hogy mondjon le többek között a www.harrypotter3.net, vagy a www.theharrypottermovie.com címekről.
A legtöbb címet nem sokkal március 15-e után regisztrálták, tehát pár nappal azután, hogy a CNN televízió hírt adott a Harry Potter-könyvek filmes változatának forgatásáról. Fifikás internetezők az elmúlt években abban a reményben vettek meg ismert márkaneveket tartalmazó internetcímeket, hogy majd később jó pénzért eladják azokat a márkanevek tulajdonosainak. A bírák szerint ezt a tevékenységet be kell szüntetni.

A WIPO-bírák szerint a HarperStephansnek, amely megvásárolta a címeket, nincsenek legitim céljai Harry Potterrel. A címek sértik a Time Warner szerzői jogait. A regisztrációs iroda, az amerikai Virginia állambeli Network Solutions most köteles átíratni a címeket a Time Warner nevére.

A varázslótanonc Harry Potter történetét a skót Joanne K. Rowling írta. A regények ifjú és felnőtt rajongók millióit vonzzák, és minden idők legsikeresebb ifjúsági könyvei közé tartoznak.

Kulcsszavak: Time Warner domain jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50