Nem veszi meg a Nintendo a Sega-t

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 28. 14:01
A videojátékok gyártásával foglalkozó Nintendo és a Sega Corp. kategórikusan tagadták a New York Time azon értesülését, hogy a két cég egyesülés előtt áll.
A lap szerint a két társaság jelenleg tárgyalásokat folytat mely ahhoz vezethet, hogy Nintendo megvásárolja a Sega-t 2 milliárd dollárért. Azt, hogy ez készpénzes felvásárlást vagy részvénycserét jelent még nem lehet tudni állítja az újság.

A New York Times tudósítását mindkét fél tagadta. "Semmi valóságalapja sincs és szeretnénk kijelenteni, hogy semmiféle tárgyalásokról sincs szó." - mondta Miho Masude a Sega szóvivője. A Nintendo közleményben jelezte, hogy egyáltalán nincs szándékában megvásárolni a Sega-t.

A lap állítása szerint a Sega elnöke Isao Okawa már régóta szeretné eladni a céget és állítólag még a Microsoft-tal is tárgyalt, amely saját konzolgép piacra dobására készül. Ebben a piacszegmensben nagy verseny, különösen mióta a Sony is betette ide a lábát. A Playstation rövid időn belül jelentős piaci részesedést szerzett a Sega-tól és a Nintendo-tól is. November végén a mérleg 287 millió dolláros hiányt mutatott a Sega-nál - írja az IDG.net.

Kulcsszavak: Sega Nintendo játék +fúzió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36