A Sharp teljes gőzzel fejleszti LCD-tévéit

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. december 28. 22:14
A japán Sharp elektronikai óriáscég hisz az LCD-kijelzők jövőjében. A társaság sorozatosan dobja piacra újabb és újabb, olcsó LCD-televízióit.
A Sharp már karácsony előtt bejelentette az újfajta LCD-televíziót, amelyek remek képminőségük mellett olcsóságukra is büszkék lehetnek majd. A társaság nyíltan bejelentette, hogy 2005-re már csak LCD alapú televíziókat szándékozik gyártani.

Az új modellek 13, 15 és 20 colos képernyőmérettel rendelkeznek majd. A színük fekete, ezüst, vagy a legkisebb változat esetében arany is lehet. Az aktív-mátrix rendszerű kijelzők négyzetméterenként 450 gyertya lángjának megfelelő fényerőre képesek, így a képernyő még akkor is jól látható lesz, ha a nap rásüt.

A Sharp mérnökei arra is odafigyeltek, hogy a kijelző képe hegyes szögből is jól látható legyen. Az új kijelzők képe alulról, felülről, valamint mindkét oldalról 160 fokos szögig jól látható.

Akárcsak a Sony nemrég bemutatott Airboard televíziója, a Sharp modellek is könnyen hordozhatóak, amit még az erre a célra kialakított "fogantyú" is segít. A Sharp készülékek kisebb hátránya a Sony társaikhoz képest, hogy csak hálózatról üzemelnek, ellenben a Sony-k akkumulátoros üzemmódjával. Ez azonban nem nagy hiányosság, főleg annak tudatában, hogy a Sony készülékek működési ideje akkuról 1-3 óra, ami finoman fogalmazva sem elég semmire.

Az új Sharp televíziók D1 bemenettel is rendelkeznek, amely a digitális egységek tv-hez kapcsolását segíti elő. A készülékek képe gombnyomásra fejre, vagy oldalt fordítható, a tulajdonos legnagyobb örömére.

A háromféle, 13, 15 és 20 colos képernyőjű készülék a tervek szerint 780, 1400 és 2000 dollár körüli áron lesz kapható, ami a jelenlegi LCD-TV áraknál körülbelül 40%-kal kevesebb.

Kulcsszavak: Sharp Sony televízió LCD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50