Unisys Magyarország: 2001-ben is fókuszban a postai és bankszektor

Kovács Attila, 2001. január 2. 16:54
Az elmúlt évben a Unisys Magyarország Kft. a világcég belső átszervezése során felsőbb osztályba lépett: az európai országok leányvállalataival azonos szintre emelkedve, a Unisys Continental Europe szervezeti egységhez került.
"Ez a továbblépés logikus következménye annak, hogy a magyarországi leányvállalat sok, hagyományos nyugat-európai leányvállalatot megelőzött piaci részesedésben, nyereségben és sikeres projekt teljesítésben" - mondta Fekete Gábor, a hazai kft. vezérigazgatója. Hozzátette: "Ezzel átléptük azt a fölösleges és indokolatlan lépcsőfokot, amivel a közép-kelet-európai régiót illetik." A Unisys Magyarország legutóbbi eredményei közül kiemelkedik annak a szabályozási know-how-ra, alkalmazási szoftverre, oktatásra és support tevékenységre egyaránt irányuló PHARE monitoring tendernek a megnyerése, ami alapján a Magyarországra várhatóan a jövőben áramló különböző EU-s támogatások a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jóvoltából a legszigorúbb kontroll alá kerülnek. E nélkül az ellenőrzés nélkül az uniós támogatások nem lennének országunk számára elérhetőek.

A 2000-es évben a hazai leányvállalat életében is fontos esemény volt az az európai roadshow, amelynek keretében Magyarországon is bemutatták a teljesítményében és különösen a "birtoklás teljes költsége" (Total Cost of Ownership, TCO) alapján legkorszerűbbnek ítélt Unisys ES-7000 nagyvállalati kiszolgáló gépet. Ez a rendszer azóta világsiker (pl. a Unisys legnagyobb versenytársai közül többen is OEM termékként forgalmazzák), itthon viszont, Európában egyedülállóan, valószínűleg a hosszabb távra történő tervezés hiánya miatt, még nem értékesítettek ilyen rendszert.

A kft. két legnagyobb hazai projektje közül a Magyar Posta Integrált Post Hálózat (IPH) nevű projektjében 2001-ben várható, hogy miközben befejeződik az IPH-ba bevont posták IT infrastruktúrájának létesítése, ezen túlmenően a Magyar Posta új és jobb szolgáltatásokkal versenyképes üzleti vállalkozásként jelenhet meg. A másik nagy projektben, az OTP Bank Rt. teljes integrált informatikai rendszerének (IIS) megvalósítása során újdonságként idén a Unisys Kft. elkezdi az eddig óriási szellemi befektetéssel létrehozott Unisys rendszerek továbbfejlesztését célzó és a jövő banki kihívásainak megfelelő rendszerek stratégiai tervezését és megvalósítását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14