Sok cég gyenge netes oldallal

FeriMesz , 2001. január 6. 20:51
A frankfurti Neuer Markton jegyzett cégek internetes oldalai hagynak kívánnivalót maguk után. "Szép oldalt építettek a tőzsdei megjelenés alkalmából, aztán nem nyúltak hozzá többet."
Ilyen kritikákat tartalmaz a münsteri szakközépiskola és a dortmundi Prof-Net intézet szakértői által írt tanulmány, amelyet a Nemax-50 indexhez tartozó cégek weboldalairól készítettek. A szakértők szerint az oldalak eléggé szegényesek, részben visszaesés tapasztalható az első internetes megjelenés óta. Csekély az interaktivitás, kevés a tartalom. A kevés kivétel közé tartozik a Brokat szoftvercég.

A cég "átfogó, mégis jól áttekinthető" weboldalával a harmadik helyet foglalja el: derül ki a Wirtschaftswoche (Heti gazdaság) c. újság megbízásából készített tanulmányból. Másodszorra végzik ezt a típusú felmérést Németországban. A kutatómunka során 223 tőzsdén jegyzett cég internetes oldalait vették szemügyre, és elemezték. Egy éven át tanulmányozták a frankfurti tőzsdén, a Neuer Markton jegyzettek mellett a német értéktőzsdén, a Daxon szereplő cégek internetes oldalait. A második helyen a Hypo-Vereinsbank található, a győztes a DaimlerChrysler. Az autógyárnak sikerült "jól szervezett formában közzétennie széles körű információit". A felmérést végzőknek kellemes meglepetést okozott a gyakran ismételt kérdések katalógusa, valamint a fontosabb eseményekről készült letölthető audio- és videoanyag.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14