A LucasFilm és a Dell társulása

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2001. január 7. 22:17
A Dell Computer a Lucasfilm THX-szel közösen bejelentette, hogy piacra dobják a világ első THX minősítésű személyi számítógépeit. Az első THX szabványnak megfelelő multimédiás PC-re a Dell a WinDVD programot választotta, mint DVD lejátszó szoftvert.
A WinDVD-t készítő InterVideo az egyik legnagyobb cég, mely PC-s digitális videó- és audió-megoldásokat szállít különböző OEM cégeknek, a WinDVD pedig a világ egyik legfejlettebb szoftveres DVD lejátszó programja.

A Lucasfilm Ltd THX Group részlege által kifejlesztett mozitermek, otthoni hangrendszerek és immáron személyi számítógépek esetében is használt THX szabványát úgy találták ki, hogy az ilyen minősítéssel rendelkező eszközöket használó felhasználók tökéletes kép- és hangminőségben élvezhessék a filmeket, vagy épp a számítógépes játékokat, így próbálván megközelíteni az igazi mozihatást, az ott tapasztalható kép- és hanghatásokat.

" Ahhoz, hogy egy eszköz megfeleljen a szigorú THX-szabványnak, minden olyan elemének, melynek valamilyen szinten köze van az audio- és videojelekhez, meg kell felelnie a legmagasabb szintű minőségi elvárásoknak is. " - nyilatkozta Michael Demeyer, az InterVideo igazgatója."

Az InterVideo WinDVD szoftver egyébként már szinte az összes - PC-vel és DVD-vel foglalkozó - magazin díját elnyerte. Támogatja az összes jelenleg kapható Intel, AMD és Cyrix processzort, valamint Windows 95, 98, NT4, Windows 2000 és Millennium operációs rendszerekkel is kompatibilis, ezenkívül pedig kihasználja a DirectShow, a DirectDraw, és a DirectSound szabványok adta lehetőségeket is.

A WinDVD része az InterVideo cég WinCinema elnevezésű video és audio szoftvercsomagjának, melynek többi tagja a WinRip (MP3 enkóder és lejátszó), a WinDVR (digitális VCR), a WinCoder (MPEG-1 & 2 video enkóder), a WinProducer (video editor), és a WinDTV (digitális TV dekóder).

A legújabb, THX-bizonyítványt kapott 8100-as és 4100-as sorozatú Dell gépek THX minősítésű multimédiás hangszórószettel vannak ellátva, és Dolby Digital térhatású hangot is képesek előállítani.

Kulcsszavak: Dell desktop multimédia DVD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14